STUDENTI SE OKUPILI ISPRED ZGRADE MINISTARSTVA, PROTESTI U BEOGRADU SE NASTAVLJAJU: Ići će u blokadu na 2 lokacije
Protesti, Foto: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

javljeno je

STUDENTI SE OKUPILI ISPRED ZGRADE MINISTARSTVA, PROTESTI U BEOGRADU SE NASTAVLJAJU: Ići će u blokadu na 2 lokacije

Okupljanje i jednočasovni protest studenata, kojem prisustvuju i predstavnici liste "Srbija protiv nasilja", počeo je oko 11 sati

Objavljeno: 13:56h

Grupa studenata i mladih koji učestvuju u protestima tražeći ponavljanje izbora za koje tvrde da su "pokradeni" protestuju ispred Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Pošto je istekao njihov rok da se odobri uvid u birački spisak, blokirali su ulaz u zgradu ministarstva, odakle će, kako je najavljeno, ići u blokadu dve lokacije.

Okupljanje i jednočasovni protest studenata, kojem prisustvuju i predstavnici liste "Srbija protiv nasilja", počeo je oko 11 sati ispred Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu. Na protestu studenti su ponovili svoje zahteve i naveli zakone za koje tvrde da su prekršeni tokom izbornog procesa.

Budući da je istekao rok koji su postavili za odobrenje uvida u birački spisak, blokirali su ulaz u zgradu ministarstva. Najavili su da će se kasnije odvojiti u dve kolone i blokirati dve lokacije koje nisu otkrili zbog, kako je ranije navedeno, bezbednosti.

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković poručio je da se blokada državnih institucija i mostova “neće tolerisati“. Protesti dela opozicije, studenata i građana zbog navodnih neregularnosti na izborima počeli su u ponedeljak, 18. decembra i održavani su ispred Republičke izborne komisije (RIK). Predstavnici liste "Srbija protiv nasilja" zatražili su poništavanje izbora na svim nivoima zbog, kako tvrde, izborne krađe.

U sinoćnom protestu na poziv liste "Srbija protiv nasilja" procesuirano je 38 osoba, a osam policajaca je povređeno, od kojih su dvojica teže povređena. Tokom nekoliko sati, učesnici protesta bili su okupljeni oko Skupštine Beograda, a predstavnici SPN-a pokušali su da uđu u zgradu i sa balkona se obrate građanima. Intervenisala je policija, a bačen je i suzavac na okupljene.

Pored blokade Birčaninove ulice, studenti i drugi građani blokirali su i Ulicu kneza Miloša.

Bonus video: Protest u Birčaninovoj

01:03

Protest u Birčaninovoj

(Espreso/RTS/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.