PAROVIĆ: Obradović je ŠIZOFRENA LIČNOST, zbog njegove bolesne ambicije DVERI  nisu postale ono što je trebalo! (VIDEO)
Foto: Dragana Udovičić

intervju nedelje

PAROVIĆ: Obradović je ŠIZOFRENA LIČNOST, zbog njegove bolesne ambicije DVERI nisu postale ono što je trebalo! (VIDEO)

Parović u intervjuu govori da li je očekivao ovakav rezultat na izborima i zašto se kandidovao, kao i kako je prikupio 10.000 potpisa

Objavljeno: 16:41h

Lider Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović, u intervjuu za Espreso govori zašto je jedini osvojio ispod 1 odsto glasova na predsedničkim izborima, da li je očekivao takav rezultat i zašto se kandidovao, kako je prikupio 10.000 potpisa i da li mu je u tome pomogla vlast, zašto za njega govore da je Vučićev čovek i da li mu to smeta...

Parović priča zašto je izašao iz Pokreta Dveri u kojem je bio, i zašto ima loše mišljenje o lideru Dveri Bošku Obradoviću, u kakvim je odnosima sa Vladanom Glišićem, šta misli o protestima koji se održavaju širom Srbije, koje sve funkcije ima i koliko plata prima...

Pogledajte video intervju sa Miroslavom Parovićem:

Jedini ste predsednički kandidat koji je osvojio ispod 1 odsto glasova na predsedničkim izborima. Da li ste očekivali takav rezultat, i zašto ste se kandidovali?

- Očekivao sam da ću imati ili najslabiji rezultat, ili među slabijima, kada se radi o brojci. Ideja kandidovanja mi uopšte nije bila da u ovom momentu dobijem neki preterani broj glasova, već da promovišem jednu novu i drugačiju politiku, i da pokušam da uradim nešto za šta sam smatrao da je veoma važno, a mislim da sam jednim delom u tome i uspeo, da izduvam atmosferu referendumske podele za i protiv Aleksandra Vučića. Mi nažalost imamo političko mišljenje gde se politički spektar deli samo na referendum za i protiv neke političke ličnosti. Moja ideja je bila da apsolutno ne vodeći računa o izbornom rezultatu ispromovišem politiku, ne vodeći računa o tome da li će veliki broj ljudi u ovom momentu prepoznati ono što ja govorim, a to je da će ova država izboriti samo ukoliko budemo napravili novi društveni dogovor, i to normlanih političkih snaga, ukoliko budemo se odbranili od uticaja šiptarske mafije, crnogorske mafije, ukoliko se budemo uključili u novi trend evropske politike, a to je borba za suverenitet. To je jedna drugačija politička misija koja je u ovom momentu praktično započela svoj put, a ja sam uveren da će ona doživeti punu podršku u narodu, i sada da se održavaju izbori, mislim da bi već bio drastično bolje plasiran.

foto: Dragana Udovičić

Kako ste prikupili 10.000 potpisa? Da li je tačno da vam je u tome pomogla vlast?

- To je jedna od propagandi koje su vođene protiv mene. Ja sam bio jedini kandidat na ovim izborima protiv koga su apsolutno bili gotovo svi. Slično kao i Aleksandar Vučić. Zato što sam ja jedini opozicioni kandidat koji nije izašao sa političkom platformom "Vučiću pederu", zato što se nažalost opoziciona scena i status dokazuje sa vulgarnostima, koji se upućuju na račun Aleksandra Vučića. Ja nisam deo toga, ne želim da budem, i shodno tome sam bio doživljen kao neprijatelj i vlasti i dobrog dela opozicije koja razmišlja na ovaj način. Onda su me udruženo, u velikoj meri napadali, a navešću vam jedan banalan primer. Saša Radulović je izneo jednu nebuloznu logiku, a to je da će povećanje broja kandidata na izborima povećati izlaznost, i uticati na to da se Aleksandar Vučić obori. Saša Radulović je napao mene kada sam se kandidovao, što sam se kandidovao, iako je izneo da je više kandidata bolje po političku scenu Srbije. Suštinski, ja sam bio napadnut da bi bio diskreditovan, i da bi ova moja politička misija, sprečiti referendum za i protiv Aleksandra Vučića, i izbaciti novu politiku na političku scenu Srbije. Deset hiljada potpisa koje sam predao smo skupili mi, ja imam političku stranku, već treći put je da u raznim oblicima učestvujemo u izborima, i uvek smo uspevali da ih skupimo, i nikada nam niko nije u tome pomagao.

foto: Dragana Udovičić

Kada se vaše ime pominjalo u predizbornoj kampanji obično su govorili da ste Vučićev čovek. Da li vam to smeta?

- Nekada vam te poruke koje vam upućuju politički protivnici više govore da ste na pravom putu. Ja sam uveren da sam na pravom putu. Svi politički lideri opozicionih stranaka su na izbore izašli sa idejom da će pobediti, a dobili su dva odsto glasova, a i manje. Ja sam izašao sa logikom da ću promovisati politiku, i logično je da nisam mogao da dobijem puno više glasova nego što sam dobio, ali svoje pristalice nisam lagao da ću pobediti, a oni su dobili 50 puta manje glasova od Vučića. A da bi prikrili svoj poraz napravili demonstracije, lagali da su izbori namešteni, o jadu zabavili Srbiju, samo da bi prikrili svoj poraz i da ne bi priznali da su izgubili. Parlamentarne partije su izgubile, ja sam vanparlamentarna partija.

foto: Dragana Udovičić

Ne tako davno bili ste u Dverima sa Boškom Obradovićem i Vladanom Glišićem. Danas napadate Obradovića nemilice. Zašto?

- Mi smo bili suštinski lideri pokreta Dveri na izborima 2012. godine i ja smatram da je to bio jedan od najuspešnijih političkih projekata koji su u ovoj zemlji napravljeni u ovoj zemlji. Ono što ja njemu zameram je lični problem sa Boškom Obradovićem i nije striktno politički je što je zarad svoje lične, bolesne ambicije koju svakodnevno pokazuje bio spreman da uništi taj pokret, što je i uradio. Sa pet odsto, koliko smo 2012. zajedno imali, ga svede na dva odsto, koliko sada ima. On je upropastio ideju koju smo zajedno stvorili, privatizovao je, i uvek je očigledno imao ideju da Pokret - to je Boško Obradović, a ne Pokret - to smo svi mi. Ja sam mu to rekao u direktnom televizijskom duelu, i nije mogao ništa da mi odgovori. To je čovek koji je bio spreman da se zaklinje pred ikonom i da slaže. Nema skrupula, i to pokazuje. Izgubio si čoveče izbore, parlamentarna si stranka, dobio si do sada milion evra iz budžeta Srbije, uložio u kampanju i dobio si manje nego što je dobio Vladan Glišić 2012. kao naš zajednički predsednički kandidat. A onda, da bi prikrio lični poraz si bio spreman da podržavaš očigedno NATO proteste na ulicama Beograda. Onda je bio spreman da izmišlja kako je neko pokušao da ga ubije, evo danas niti pominje proteste, niti da je neko pokušao da ga ubije. Čovek je spreman na najbezočnije laži, da se zaklinje pred ikonama, i naravno, zbog toga što je na to spreman, i što je uništio zajednički poduhvat koji smo pravili, ja ga kritikujem na ovaj način. To je svetogrđe što radi, i neka mu služi na čast.

foto: Dragana Udovičić

Obradović za vas kaže da ste satelit vlasti?

- To je ta logika, nemate ličnu odgovornost, niste spremni da pogledate sebe u ogledalu i kažete "odakle smo krenuli, a gde smo završili". Kad nije to spreman da uradi, naravno da je onda spreman da vređa sve druge. Zašto mene? Pa ja ga podsećam na nešto što smo svi zajedno trebalo da postanemo, a zbog njegove bolesne ambicije nismo. To je čovek koji je šizofrena ličnost, postavlja se kao najveći branitelj nacionalne priče, a upropastio je jednu ideju, i sveo je sa 5 odsto na 2. Postavlja se kao najveći zaštitnik braka i porodice iako je razveden čovek, što nikako ne pominje. Možete li da zamislite tu šizofreniju u mozgu čoveka koji bez skrupula, nastavlja. Kada si razveden ne možeš baš tako da braniš porodične vrednosti.

(Milka Radović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.