JELENA MILIĆ O OSLOBAĐANJU HARADINAJA: Albanci, ovo nije bila vaša pobeda!
Foto: Filip Plavčić, Profimedia

odbijen zahtev srbije

JELENA MILIĆ O OSLOBAĐANJU HARADINAJA: Albanci, ovo nije bila vaša pobeda!

Milićka smatra da je situacija na Kosovu veoma teška i da je odluka francuskog suda bila očekivana
Objavljeno: 15:47h

Direktorka Centra za evroatlantske integracije Jelena Milić, pošto je Apelacioni sud u Kolmaru odbio zahtev za izručenje bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja Srbiji, za Espreso kaže da je ova odluka bila očekivana.

HARADINAJ OSLOBOĐEN, VRAĆA SE NA KOSOVO! Francuski sud doneo konačnu odluku! (VIDEO)

OVO JE POBEDA ALBANACA U SRBIJI! Ovako Haradinaj komentariše svoje oslobađanje!

foto: AP

- Ta odluka suda u Francuskoj je bila očekivana. Iako je Haradinaj rekao da je njegovo oslobađanje pobeda Albanaca u Srbiji, i iako će oni ovo tumačiti tako, ja mislim da tako ne treba da gledaju. Na Kosovu je situacija veoma teška, oni idu u susret još jednim izborima, a verovatno neće dobiti viznu liberalizaciju - smatra Milićka.

Ona se osvrnula i na izjavu predsednika skupštine opštine Bujanovac Jonuza Muslijua, koji je rekao da Tirana ima punu podršku za "ujedinjenje Kosova i Albanije", i da je ujedinjenje besmisleno bez Preševa, Medveđe i Bujanovca.

JONUZ MUSLIJU OPET PROVOCIRA: Srbi, što se ljutite? Albanija i Kosovo će se ujediniti, a jug Srbije je albanski!

- Ova izjava je neprihvatljiva, kao i ideje o prekrajanju granica. Izostala je osuda kosovskih vlasti zbog ove izjave, kao i izjave Muslija da mu Vučić nije predsednik nego Edi Rama. Strašno je jer Jonuz Musliju prima pare iz budžeta Srbije - naglašava naša sagovornica i dodaje da bi srpske vlasti morale da traže smenu Muslija.

foto: Profimedia

Apelacioni sud u francuskom gradu Kolmaru danas je održao novo ročište na kojem je saopštena konačna odluka o zahtevu Srbije za izručenje lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja.

Francuski sud odbio je zahtev Srbije za izručenje bivšeg vođe OVK Ramuša Haradinaja Srbiji. Haradinaj je samim tim oslobođen.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.