PENZIONERIMA STIŽE POVIŠICA OD 5,5 ODSTO: Predsednik najavio i veću pomoć korisnicima socijalne pomoći
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/RTS

ekonomija

PENZIONERIMA STIŽE POVIŠICA OD 5,5 ODSTO: Predsednik najavio i veću pomoć korisnicima socijalne pomoći

Predsednik Srbije najavio je povećanje penzija i plata zapošljenima u javnom sektoru

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras povećanje plata u javnom sektoru, kao i upućivanje pomoći za korisnike socijalne pomoći.

Vučić, koji je gostovao u Dnevniku RTS, kaže da većina ljudi zna da se rukovodstvo bori snažno, i dodaje da ne smemo da se vratimo u vreme katančenja fabrika.

- Imamo manje ljudi, a 550.000 zaposlenih više. To govori da mi imamo šta da izgubimo. To znaju i u Evropi i Americi. Beograd ima šta da izgubi, a mi ne smemo da dozvolimo da izgubimo bilo šta. Ni ekonomsku budućnost, ni prosperitet ove zemlje, šansu za mlade, kao ni ono što je Ustavom zagarantovano - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da za nekoliko dana penzioneri primaju povišicu od 5.5 odsto, a odmah posle toga stiže jednokratna isplata od 20.000 dinara.

- Siromašnim penzionerima, ljudima sa manjim penzijama, moramo dodatno da pomognemo. Moji roditelji imaju pristojne penzije, od kojih mogu mnogo lakše da žive u odnosu na neke druge ljude. Mislim na ljude nisu mnogo manje od njih radili. Druga je stvar to kakav nam je sistem bio u prošlosti - rekao je Vučić.

On je kazao da će primaocima socijalne pomoći biti olakšano prijavljivanje, i najavio pomoć za korisnike socijalne pomoći pre kraja godine, kako bi se pomoglo onima koji loše žive.

- Korisnicima socijalne pomoći naći ćemo način da uputimo veću pomoć. Što se tiče plata u javnom sektoru, vi znate da je minimalac porastao. Ono što je bitno za sve ljude u javnom sektoru, stiže značajno povećanje plata, biće dvocifreno. Samo ćemo videti tačne brojke, i o tome ćemo obavestiti javnosti - rekao je predsednik.

Bonus video:

03:27

NE MOŽE SE ŽIVETI DOSTOJNO OD PENZIJE, NEMOJTE NAM SABIRATI POVEĆANJA Šantić: Živimo od ovog danas, svikli smo se na trpljenje

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.