Stamatović: Demokratija je kad Olja Bećković ima emisiju na RTS! (FOTO)
Foto: Foent

podržava proteste!

Stamatović: Demokratija je kad Olja Bećković ima emisiju na RTS! (FOTO)

Stamatović je kazao da su vanredni lokalni izbori 23. aprila u Kosjeriću sledeći test za grupu gradjana "Za zdravu Srbiju" koju predvodi
Objavljeno: 15:25h

Predsednik opštine Čajetina i kandidat na predsedničkim izborima Milan Stamatović izjavio je danas da podržava proteste građana i njihove zahteve. U intervjuu za portal Komentar-pres Stamatović je rekao da podržava "građanske zahteve i izraze demokratskih protesta uzrokovanih izbornom kradjom i brojnim neregularnostima tokom kampanje, počev od problema sa prikupljanjem potpisa za kandidaturu, prljave kampanje usmerene protiv opozicionih kandidata i optužbi na ličnoj osnovi, do neravnopravne medijske zastupljenosti".

ISTRAŽIVANJE FAKTOR PLUSA: SNS na 53%, još samo tri stranke bi ušle u parlament! (FOTO)

foto: Filip Plavčić

Na pitanje kako komentariše to što je smena rukovodstva RTS-a jedan od najvažnijih zahteva učesnika protesta, on je rekao da javni servis mora da bude u službi svih gradjana Srbije koji plaćanjem televizijske pretplate učestvuju u njegovom finansiranju, a ne u rukama režima koji na sve moguće načine zloupotrebljava njegovu funkciju i ulogu u jednom demokratskom društvu. "Onog trenutka kada nestane novinarska objektivnost i kada se javni servis koristi za promociju apsolutne vlasti premijera i njegove politike ne možemo više govoriti o javnom servisu već o državnom mediju čiji je zadatak da se bavi propagandom a ne informisanjem javnosti. Kada vidimo da, primera radi, Olja Bećković ima emisiju na RTS-u, možemo govoriti o demokratiji", rekao je Stamatović. Stamatović je kazao da su vanredni lokalni izbori 23. aprila u Kosjeriću sledeći test za grupu građana "Za zdravu Srbiju" koju predvodi. Govoreći o narednim parlamentarnim izborima Stamatović je kazao da je za pobedu njegove i slične politike potrebno podržati izvorno građanske zahteve u vezi s uređivanjem preduslova za održavanje vanrednih, ali regularnih, parlamentarnih izbora i izbora na svim ostalim nivoima. "Za takve izbore Zdrava Srbija će formirati zajedničku izbornu listu sa sličnim regionalnim pokretima, strankama i organizacijama", rekao je Stamatović.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.