Delovalo mi je važno, pa makar bila i zezancija! Muzičar objašnjava kako je došao do snimka s glasačkim listićima!
Foto: Printskrin Fejsbuk / Predrag Gostović-Peca

Dnevna doza SNS botova

Delovalo mi je važno, pa makar bila i zezancija! Muzičar objašnjava kako je došao do snimka s glasačkim listićima!

Gostović je rekao da je snimak pronašao na stranici pod nazivom "Dnevna doza SNS botova" na Fejsbuku
Objavljeno:

Muzičar Predrag Peca Gostović koji je privođen u policiju zbog snimka glasanja postavljenog na društvenoj mreži Tviter, izjavio je da snimak nije njegov, da ga je pronašao na internetu i da policija zna identitet osobe koja ga je originalno postavila na mreže.

LJUDI U ČARAPAMA I KUTIJE BEZ PEČATA: Kako Vučić pravda snimak krađe koji je podigao Srbiju na noge?

Gostović je rekao da je snimak pronašao na stranici pod nazivom "Dnevna doza SNS botova" na Fejsbuku, da ga je sačuvao u svom tabletu kako bi ga podelio i na Tviteru, ali da je u međuvremenu osoba koja ga je prvobitno šerovala na mreže obrisala, prenosi N1.

- Delovalo mi je važno, pa makar bila i zezancija, ali kada je originalni upload obrisan, bilo mi je jasno da je to neko od Vučićevih pristalica postavio kako bi sirotinji pokazali šta se radi po Srbiji i kako je on došao na vlast - rekao je Gostović i dodao da iako zna ko je u pitanju, neće da kaže ime.

MUP O SNIMKU NA KOJOJ JE NAVODNA KRAĐA GLASOVA: Imamo indicije, uskoro rasvetljavanje slučaja!

Objasnio je da ga je policija pozvala odmah istog dana da da izjavu, te da su ga pitali šta misli o snimku, na šta je on rekao da "ne treba on, već policija da ima mišljenje o tome šta je snimljeno na biračkom mestu", jer prema njegovom mišljenju sve deluje kao da se zaista dogodilo.

MUZIČAR KOJI JE OBJAVIO SNIMAK KRAĐE: Našao sam ga na internetu, policija ZNA KO GA JE OBJAVIO! (FOTO)

Prema njegovim rečima, snimak koji je objavio vrlo brzo je zainteresovao medije, ali i same građane, pa je počeo da se širi mrežama neverovatnom brzinom, a zato je privukao i pažnju policije.

- Pošto su ga objavile novine, normalno je da je i policija odmah došla, ali bili su korektni i samo su uzeli izjavu od mene u svojstvu svedoka koji je video snimak. Utvrdili su da ga nisam ja napravio, te da sam ga u istom trajanju i bez obrade naknadno postavio na društvene mreže", kazao je Gostović.

On je dodao da se u ovakvim situacijama oseća nebezbedno i ugroženo, pogotovo kada "sve novine objave ovakvu priču u roku od sat vremena", sa imenom i prezimenom, jer to izgleda kao "poternica za naprednjake".

"TO JE BILA SAMO ŠALA, LISTIĆE UBACIVALI U PRIVATNOJ KUĆI": MUP izdao saopštenje, kažu da su REŠILI AFERU "KRAĐA GLASOVA"!

- Neko ko zna gde živiš i koga interesuje da te nađe, on te na ovakav način može pronaći. Treba da zalutam na svojim svirkama u neki kraj i da mi neki naprednjaci nalete i kažu: 'aha ti si taj'", kazao je Gostović, prenose mediji.

Ministrastvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za

visokotehnološki kriminal pokrenulo je istragu povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, na kome se vidi ubacivanje u kutiju listića koji liče na izborni materijal.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.