ZNATE GA KAO PREDSEDNIKA RIK-A! Dimitrijević ima i druge, zanimljive i DOBRO PLAĆENE FUNKCIJE! (FOTO)
Foto: Beta

svašta nešto!

ZNATE GA KAO PREDSEDNIKA RIK-A! Dimitrijević ima i druge, zanimljive i DOBRO PLAĆENE FUNKCIJE! (FOTO)

Prvi čovek RIK-a ima dosta zanimanja i isto toliko prihoda...
Objavljeno:

Njegovo lice ste ovih dana mogli da vidite na svakoj televiziji, u novinama, na portalima... Izbore 2017. godine propratilo je mnogo "diskusije" u RIK, a glavni čovek RIK danima je saopštavao, u ime ovog tela, novosti i rezultate.

Skupština Srbije je prošle godine razrešila predsednika Republičke izborne komisije Dejana Đurđevića, a na tu dužnost imenovan je Vladimir Dimitrijević.

MUZIČAR KOJI JE OBJAVIO SNIMAK SA KRAĐOM GLASOVA DOBIO PRETNJE SMRĆU: Jezivo je šta su mu napisali!

Rođen je 1974. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Beogradu. U zvaničnoj biografiji navodi se da je 1999. godine diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

foto: Fonet

Pored toga što je predsednik RIK-a, on je i u PTT sistemu od 2000. godine. Od februara 2014. godine je na poziciji izvršnog direktora pravnih poslova i upravljanja nepokretnostima "Pošte Srbije“.

foto: Fonet

Predsednik je Skupštine aerodroma "Nikola Tesla" od juna 2013. godine.

Na zvaničnom sajtu "Agencije za borbu protiv korupcije" stoji da je on i dalje član Republičke izborne komisije (RIK-a) i da prima platu od 30.000 dinara iako je u međuvremenu postao njen predsednik. Doduše, izveštaj o imovini i prohodima nije predao od 2015. godine.

Kao predsednik skupštine aerodroma "Nikola Tesla" prima platu u iznosu od 62.400 dinara. Ipak, najveće prihode ostvaruje kao direktor u "Pošti Srbije" od 177.346 dinara.

foto: Printskrin / acas.rs

Član je Srske Napredne stranke. Potpredsednik je Opštinskog odbora SNS Stari grad.

Kako kaže u svojoj biografiji, usko je specijalizovan za oblast funkcionisanja privrednih društava, posebno javnih preduzeća, kao i upravljanje nepokretnostima u javnoj svojini.

Advokat, Toma Fila kaže za Espreso kako misli da sukob interesa u ovom slučaju ne postoji jer je predsednik RIK-a privremena funkcija.

Iako se ne radi o sukobu interesa, niko ne može da ospori da Vladimir Dimitrijević ima dosta funkcija i to ne bilo kakvih.

(J. J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.