Jankovićev štab podnosi KRIVIČNU PRIJAVU ZBOG NEREGULARNOSTI IZBORA! Hoćemo uvid sa biračkih mesta!
Foto: Fonet

sumnje u brojanje rik - a

Jankovićev štab podnosi KRIVIČNU PRIJAVU ZBOG NEREGULARNOSTI IZBORA! Hoćemo uvid sa biračkih mesta!

Izborni štab Saše Jankovića najavio je krivičnu prijavu protiv NN lica i svih članova biračkih odbora na više biračkih mesta na kojima su utvrdili neregularnosti na predsedničkim izborima
Objavljeno: 17:21h

Vesna Rakić Vodinelić, članica RIK-a ispred kandidata Saše Jankovića, rekla je na konferenciji za novinare da izražava sumnju u današnje brojanje glasova u RIK-u pred TV kamerama, jer se, kako kaže, neupotrebljeni listići nisu ni brojali.

Ona ostaje pri tvrdnjama koje je ranio izneo Jankovićev tim, da su uvidom u birački materijal, na jednom biračkom mestu u Novom Pazaru pronašli 543 glasa više za Aleksandra Vučića, a na drugom 250 glasova više.

Rakić Vodinelić je navela i da je Jankovićev štab tražio uvid u materijal sa 50 biračkih mesta, ali da su dobili materijal sa 25 mesta.

Radi se o biračkim mestima 27 i 85 u Novom Pazaru, za koje je RIK danas, ponovnim brojanjem glasova, utvrdio da su četiri glasačka listića osporena, koja, kako su naveli, mogu biti i greška.

Rakić Vodinelić kaže i da su kamare u velikoj sali Skupštine snimale njihovo ponovno brojanje glasova, i da je na današnjoj sednici RIK-a tražila da se taj materijal objavi, što je odbijeno.

Rakić Vodinelić je istakla i da sumnja da je bilo modifikacije izbornih rezultata, i da veruje da će se konačna istina utvrditi nakon fer sprovedenog sudskog postupka.

Izabrani predsednik Aleksandar Vučić je ranije danas, na pitanje N1 kako komentariše navode izbornog štaba Saše Jankovića da je na izborima potencijalno ukrao 319.000 glasova, to negirao i ocenio da je to "notorna glupost".

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.