Sporna 4 listića, ne 793! ISTINA O GLASANJU U NOVOM PAZARU! Najavljene i krivične prijave!
Foto: Fonet/Imre Sabo

ne smiruje se tenzija

Sporna 4 listića, ne 793! ISTINA O GLASANJU U NOVOM PAZARU! Najavljene i krivične prijave!

Republička izborna komisija ranije je donela je odluku da se javno obavi uvid u izborni materijal sa dva biračka mesta u Novom Pazaru
Objavljeno: 15:29h

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević saopštio da je notorna laž tvrdnja da je ukupno 793 glasa sa dva biračka mesta u Novom Pazaru upisano Aleksandru Vučiću.

On je to naveo nakon prebrojavanja glasova sa biračkih mesta 27 i 85 u gradu Novom Pazaru.

Dimitrijević je precizirao da je utvrđeno, prebrojavanjem, da je u pitanju samo četiri glasa i to, kako je rekao, ta četiri glasa su iz tehničke greške, verovatno, dospela u pogrešnu kovertu.

On je na konferenciji za novinare objasnio da je bilo reč o sumnji da je ukupno 793 glasa sa dva biračka mesta upisano u zapisniku u korist predsednickog kandidata Aleksandra Vučića. "Iznete tvrdnje iznete od pojedinih kandidata da je reč o 793 glasa su notorna laž, apsolutna neistina, radi se svega o četiri glasa. Glas je glas, ali dešava se da tokom pakovanja izbornog rezultata listići budu stavljeni među pogrešne glasove" objasnio je on.

U Republičkoj izbornoj komisiji je u toku rasprava nakon prebrojavanja glasova. Republička izborna komisija ranije je donela je odluku da se javno obavi uvid u izborni materijal sa dva biračka mesta u Novom Pazaru.

Predsednik biračkog odbora na biračkom mestu broj 27 u Novom Pazaru Goran Jovanović izjavio je za medije da nikakve krađe nije bilo na tom mestu.

"Kao predsednik biračkog mesta 27 podneću krivičnu prijavu protiv svih koji su hteli da naruše moju čast i ugled. Što se tiče predsedničkih izbora ja znam da su protekli mirno i u najboljem redu a ko je god mislio da može da mi nešto naudi dokazaće na sudu", poručio je Jovanović.

I predsednik biračkog odbora 85 u Novom Pazaru Hivzo Bektović izjavio je da na tom biračkom mestu nije bilo nikakve izborne krađe.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.