VELIKI BROJ STUDENATA JE POŠTENA OMLADINA O KOJOJ MI NISMO VODILI RAČUNA: Ne, ovo nije rekao Vučić, već njegov politički uzor! (VIDEO)
Foto: Fonet / Fonet / Profimedia

Bravar je bio u pravu

VELIKI BROJ STUDENATA JE POŠTENA OMLADINA O KOJOJ MI NISMO VODILI RAČUNA: Ne, ovo nije rekao Vučić, već njegov politički uzor! (VIDEO)

Poslušajte govor Josipa Broza Tita koji je on održao studentima 1968. godine i napravite paralelu s današnjim događajima
Objavljeno:

Aleksandar Vučić svako malo voli da uporedi rezultate svoje Vlade s onim što je u rahmetli SFRJ radio njen neprikosnoveni vođa Josip Broz Tito.

Te asfeltirali smo koliko i Tito, te Tito je bio pametan, znao je kako da poveže ljude... I sve u tom stilu.

Šta je osim asfaltiranja i povezivanja ljudi u regionu zajedničko Brozu i Vučiću? Ne morate tri puta da pogađate. Studentski protesti, naravno.

Tito je te 1968. održao upečatljiv govor posle koga su se oni vratili redovnim studentskim aktivnostima. Bilo je burno, policija je mlatila đake na Novom Beogradu, niko nije smeo da pisne, cela zemlja je bila u strahu, ali je jugoslovenska mladost skupila hrabrost i na kraju u kozaračkom kolu proslavila svoju prvu veliku pobedu.

Skoro 50 godina kasnije, mladost je opet na ulicama. Ne želimo da povlačimo paralele s onim vremenom, uostalom, policija (još uvek) nije krenula da mlati studente. Moguću sličnost prepuštamo vama u komentarima ispod ovog texta, a do tada podsetio se govora koji je održao JB Tito:

"Veliki broj, 90 procenata studenata, je poštena omladina o kojoj mi nismo vodili dovoljno računa. To je bilo pogrešno. Mi smo njih ostavili same. Tu svoju grešku mi sagledavamo. Mi, drugovi, niz puta smo govorili o tome, da treba voditi brigu o čoveku. Mislim da su nas toliko zasenile te razne investicije da smo zaboravili čoveka...".

Kako vam zvuči ovaj govor?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.