MILOVAN JOVANOVIĆ NAJAVIO STUDENTSKI PROTEST: Predvideo KRIZU I IZBORE, evo šta je još REKAO!
Foto: Printscreen/Adriamedia.tv

predviđanje novinara Newsweeka

MILOVAN JOVANOVIĆ NAJAVIO STUDENTSKI PROTEST: Predvideo KRIZU I IZBORE, evo šta je još REKAO!

Gostujući na Kurir TV u izbornoj noći, Jovanović je najavio nestabilnost i sigurno održavanje prevremenih parlamentarnih izbora
Objavljeno: 05:13h

Novinar Newsweeka Srbija Milovan Jovanović je pre samo pet dana gostujući na Kurir TV u izbornoj noći, u razgovoru sa Ratkom Femićem i Vladimirom Đorđevićem najavio nestabilnost i sigurno održavanje prevremenih parlamentarnih izbora!

Milovan Jovanović je gostujući u emisiji istakao da su protekli izbori suštinski bili izbori za lidera opozicije:

- Rezultat koji je osvojio Saša Janković daje osnove da on u narednom periodu postane ozbiljan lider opozicije. S druge strane, izlaznost od 55 odsto pokazuje da smo mi jedno politički nezrelo društvo. Drugi najveći pobednik ovih izbora je Beli Preletačević, dok je najveći gubitnik Vuk Jeremić, čiji je rezultat katastrofalan.

POGLEDAJTE GOSTOVANJE MILOVANA JOVANOVIĆA NA KURIR TELEVIZIJI GDE JE NAJAVIO KRIZU, PROTESTE I IZBORE:

- Vučićev rezultat je najbolji rezultat od uvođenja višepartijskog sistema u Srbiji. Međutim, mislim da ova Vlada neće imati pun mandat. Pitanje je da li će Vučić i vladajuća koalicija kapitalizovati ovu pobedu, pre svega u Beogradu, te nije isključeno da budu objedinjeni beogradski i parlamentarni izbori - ocenio je Jovanović.

POGLEDAJTE CELU SPECIJALNU EMISIJU KURIR TELEVIZIJE U IZBORNOJ NOĆI GDE JE MILOVAN JOVANOVIĆ NAJAVIO KRIZU, PROTESTE I IZBORE... (OD 3.10.00 MINUTA):

Jovanović je ocenio da aktuelna vlada neće izgurati pun mandat, i da očekuje prevremene parlamentarne izbore. Takođe je naveo da će SPS i posle njih sigurno biti u vlasti, bez obzira koliko glasova osvoji.

- Rekao sam 2015. da će 2016. biti prevremeni izbori, i da će SPS biti u vlasti. Ova vlada neće imati pun mandat, doći će do prevremenih i SPS će ponovo biti u vlasti, osvojili 5 ili 10 odsto glasova - istakao je Jovanović.

Novinar Newsweeka je rekao da pobeda Vučića u prvom krugu nije dobra ni za Vučića, ni za građane Srbije.

- Zato što od Miloševića niko nikada nije pobedio u prvom krugu. Demokratska načela su jasna svuda u Evropi, postoji drugi krug. Drugi krug je nešto prirodno i normalno, ne znam čemu toliki naboj da mora da se pobedi u prvom krugu, naveo je Jovanović.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.