Gojković: Spremna sam sutra da nastavim sednice, a kada će poslanici koji učestvuju u protestima biti spremni...
Foto: printscreen

skupština

Gojković: Spremna sam sutra da nastavim sednice, a kada će poslanici koji učestvuju u protestima biti spremni...

Ona naglašava da je najbitniji razlog zašto ne nastavlja sednicu taj što uopšte ne postoje uslovi za rad u plenumu
Objavljeno:

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da je spremna sutra da nastavi sednicu parlamenta, ali da poslanici koji učestvuju na uličnim protestima omoguće normalan rad parlamenta, normalno funkcionisanje grada Beograda i čitave države.

- Ja sam spremna da radim sutra, pitam njih kad su oni spremni da rade i kad će da omoguće normalan rad i normalno funkcionisanje grada Beograda, Narodne skupštine i uostalom čitave države", navodi Gojković.

Ona naglašava da je najbitniji razlog zašto ne nastavlja sednicu taj što uopšte ne postoje uslovi za rad u plenumu.

Gojković, koja je 1. marta odredila pauzu u radu parlamenta zbog predizborne kampanje, navodi da se izbori završavaju iduće nedelje, te da je vreme da počnemo svi da radimo onaj posao za koji su nas građani izabrali.

foto: Nebojša Mandić

Navodeći da je spremna da počne sa radom već sutra, prekosutra, ali da to poslanici koji učestvuju na protestima treba da omoguće, Gojković kaže da je očigledno da oni ne kriju da imaju nameru da ometaju rad parlamenta i da uđu u ovu zgradu.

- Ko zna šta bi i ovo zdanje doživelo i građani Srbije kada bi mi danas, sutra nastavili da radimo - rekla je Gojković i navela da poslanici treba da omoguće da radimo i radićemo.

- Čim omoguće oni koji danas protestuju ispred zgrade parlamenta, poslanici koji to rade zajedno sa njima, kada prestanu pretnje da će upasti u parlament, kada prestanu provokacije ka pripadnicima MUP, uništavanje spomenika kulture koje je započeto upravo ispred zgrade parlamenta, ja sam najmanji problem da nastavimo sa sednicom gde smo i stali - kaže Gojković.

Navodi i da se pokazalo da je određivanje pauze u radu parlamenta zbog predizborne kampanje bila dobra odluka.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.