OVO JE PRAVA ISTINA! Beli je u Mladenovcu ostvario OGROMNU POBEDU! Evo i zašto!
Foto: Reuter

OTKRIVAMO!

OVO JE PRAVA ISTINA! Beli je u Mladenovcu ostvario OGROMNU POBEDU! Evo i zašto!

Ne želim da ispadne da delim građane Srbije u dve fiktivne grupe, kao što su to drugi mnogo puta radili do sada
Objavljeno: 22:37h

Na portalu pokreta Ljubiše Preletačevića, nakon izbora osvanuo je tekst koji je ostavio uisak na mnoge građane Srbije i mi ga prenosimo u celosti:

Loša decenija koja se otegla (i kako je privesti kraju?)

Izbori su prošli, glasovi se polako broje, a malo je falilo da onih koji zbog dolaska proleća nisu primetili izbore bude više od onih koji zbog dolaska izbora nisu primetili proleće. A, desilo se i jedno i drugo, i izbori i proleće. Ne želim da ispadne da delim građane Srbije u dve fiktivne grupe, kao što su to drugi mnogo puta radili do sada. Podjednako su mi dragi i oni koji su privrženiji izborima i oni koji su privrženiji proleću. Siguran sam da žele isto, samo su im načini borbe drugačiji.

Juče me je nasmejao tekst u onlajn izdanju velikih dnevnih novina. Tekst počinje rečenicom „Prema preliminarnim podacima jednog izbornog štaba“ (baš me zanima kog), rezultati izbora u Mladenovcu su sledeći: Vučić 59%, a Beli 29%. Pre bilo čega drugog, moram prvo da predstavim tačne rezultate:

Luka Maksimović Predložen od Grupe građana Ljubiša Preletačević Beli, Beli – samo jako

37,32% (10,849 - na lokalnim izborima 5,190)

foto: Reuters

Aleksandar Vučić Predložen od SNS, SPS, JS, PUPS, PS, SPO, PSS, SVM (plus lokalni, mada već bivši, LDP, SDS..)

49,79% (14,474 - na lokalnim izborima svi zajedno 15,292)

S jedne strane Beli i grupa građana, a s druge strane skoro celokupni politički spektar Srbije. S jedne strane internet kampanja, šarm i ideje svih njenih učesnika. S druge strane lokalna obećanja, opštinski budžeti, pretnje i sve po spisku (spisku zaposlenih, spisku socijalno ugroženih, spisku asfaltiranih, itd.)

Pošto niko nije imao preko 50%, pa da možemo sa sigurnošću da kažemo ko je apsolutni pobednik, ostavljam vašem sudu da procenite ko je pobednik u Mladenovcu.

Šta dalje? Beli neće organizovati pokrete i ogranke po Srbiji, kao što neće ni moći na slepo da podrži svakog ko mu se obrati sa nekom idejom za akciju. Poruka koju širi Beli je sasvim drugačija. Neka svako ko ima ideju i energiju da je sprovede radi svoj posao, neka obaveštava građane o tome preko svojih stranica, blogova, preko dostupnih medija.

Biće vremena da se do sledeće godine i sledećih izbora iskristališu oni najiskreniji, najistrajniji, politički i finansijski nezavisni, kreativni i pristojni. Svi mi ćemo onda zajedno predstavljati jaku silu na sledećim izborima.

Isto ovo važi i za studentski protest koji je upravo u toku. Prvi veliki, posle 20 godina. Zapitajte se zašto studenti nisu protestvovali ozbiljno već 20 godina?

foto: Fonet

Zato što su se na kraju prethodnih (energičnih, kreativnih, divnih...) ipak osetili izmanipulisano od strane političkih stranaka. Velika energija je potrošena bez pravih ciljeva i ishoda. Zato Beli neće pozivati da se izlazi na proteste, već će nastaviti da animira ove „zaljubljenike u proleće“ da ipak izađu na sledeće izbore. Naravno, Beli neće ni pozvati da se ne izađe na proteste, mirne, dostojanstvene i prkosne, zato što je to pravo svakog čoveka u ovoj državi.

1991. smo ušli u lošu „deceniju“ koja još uvek traje. Pravite svoje lokalne pokrete, svoje priče, pokažite da ste iskreni i istrajni u tome, kontrolišite lokalne političare, iako niste odbornici u skupštinama opština. Sednice su javne, materijal je dostupan. Održavajte ovu energiju jer to je jedini način da se ova loša decenija privede kraju. Dok postoji ova energija, biće nam mnogo lakše da podnesemo jednoumlje koje nam serviraju skoro svi mejnstrim mediji, biće nam lakše dok se ne izborimo za promene.

(Espreso.co.rs / Samo jako.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.