SVA NJIHOVA OBEĆANJA: Ovako su pričali predsednički kandidati u kampanji! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić, Fonet

samo za espreso

SVA NJIHOVA OBEĆANJA: Ovako su pričali predsednički kandidati u kampanji! (VIDEO)

Mnogo predizbornih obećanja dato je za mesec dana, a da li će kandidati imati mogućnost da ih realizuju, videćemo posle nedelje 2. aprila
Objavljeno:

Ostala su još dva dana do predsedničkih izbora, kada će građani ili pokloniti poverenje predsedničkom kandidatu vladajuće koalicije Aleksandru Vučiću, pa će se samo nastaviti sve ono što se radilo poslednjih pet godina, ili će se građani odlučiti za potpuno novu politiku, koju protežiraju kandidati opozicije.

Mnogo predizbornih obećanja dato je za mesec dana, koliko je trajala predizborna kampanja, a da li će kandidati imati mogućnost da ih realizuju, i da li će ih ostvariti, videćemo posle nedelje 2. aprila. Rezultati izbora pokazaće kome od 11 predsedničkih kandidata su građani Srbije poklonili poverenje, i koga su izabrali za predsednika Srbije, koji će ovu funkciju preuzeti od sadašnjeg predsednika Tomislava Nikolića.

ESPRESO INTERVJU Vuk Jeremić: Jedino ja mogu da pobedim Vučića i oni to znaju! (VIDEO)

ESPRESO INTERVJU Saša Radulović: Kad postanem predsednik prvo ću OTPUSTITI Vučića! (VIDEO)

BOŠKO OBRADOVIĆ: Za razliku od Šešelja ja sam prava opozicija, a najveći protivnik mi je... (VIDEO)

MILAN STAMATOVIĆ: Vrednosti Evropske unije vode ka totalnom uništenju, razaraju porodicu! (VIDEO)

ALEKSANDAR POPOVIĆ: Šešelj je potukao Haški tribunal, ali je njega u političkom smislu potukao Aleksandar Vučić! (VIDEO)

ESPRESO INTERVJU ŠEŠELJ: Ako postanem predsednik dovešću POPOVE da OKADE zgradu PREDSEDNIŠTVA! (VIDEO)

Šest predsedničkih kandidata Aleksandar Popović, Milan Stamatović, Boško Obradović, Saša Radulović, Vojislav Šešelj i Vuk Jeremić, u intervjuu za Espreso, rekli su zašto građani treba da glasaju za njih, i, ukoliko postanu predsednici Srbije, šta će biti prve stvari koje će uraditi!

foto: Fonet

Aleksandar Popović, predsednički kandidat DSS u intervjuu za Espreso rekao je da zastupa politiku Demokratske stranke Srbije, i jasno je izneo stavove koje će zastupati ako bude na čelu države.

Pogledajte u videu koja predizborna obećanja dao Aleksandar Popović:

- Kao predsednik, ja neću potpisivati nijedan neustavni akt koji stigne iz Skupštine, sve ću ih vraćati ili Skupštini, neću potpisivati, učiniti punovažnim nijedan jedini akt koji ruši vojnu neutralnost, što je prethodna Vlada učinila. SNS je mene kao univerzitetskog profesora potpisivanjem poslednjeg sporazuma sa NATO paktom dovela mene u situaciju da se brinem za to da li ću sutra zateći vojnike ili inspekciju u svojim laboratorijama na Hemijskom fakultetu, pošto po tom sporazumu oni nenajavljeno smeju da uđu u laboratoriju. Ništa što je nezakonito donešeno, poput Zakona o budžetu za 2017. godinu neće moći da dobije moj potpis kao predsednika. Pokretaću one teme za koje mislim da su od interesa za najveći broj građana - rekao je u intervjuu Popović.

foto: Beta

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, i predsednički kandidat, rekao je da je njegov program da zaštiti nacionalne interese.

Pogledajte u videu koja predizborna obećanja dao Milan Stamatović:

- Neke zakone koji su donošeni u prethodnom periodu ćemo poništimo, i sve ono što je rađeno na štetu državnih, nacionalnih, prirodnih resursa, i na štetu naroda ispravim. To sam kritikovao i kao predsednik opštine Čajetina, to teško može da dopre do ušiju velikih gradova i šire populacije ako to govorite iz jedne male lokalne samouprave, bez medija, bez veće javne podrške, tako da sve to što sam dole doživeo, video meni nije davalo za pravo i dozvoljavalo mom moralu i autoritetu i obavezi prema građanima da ćutim o tome. Odlučio sam da se kandidujem i da o ovim važnim temama javno govorim, jer kao kandidat za predsednika mogu da dobijem taj prostor, jeste da je na kašičicu ali može da se kaže i kritikuje sve što je loše urađeno - rekao je Stamatović.

foto: Filip Plavčić

Predsednički kandidat Dveri Boško Obradović bi, kako je rekao u intervjuu radio sve suprotno od sadašnje vlade.

Pogledajte u videu koja predizborna obećanja dao Boško Obradović:

- Nikada ne bih potpisao antiustavne sporazume u Briselu, nikada ne bih potpisao pljačkaški zakon o smanjenju penzija, nikada ne bih dozvolio koruptivni "leks specijalis" o Beogradu na vodi, prekinuo bih put Srbije u Evropsku uniju po svaku cenu, okrenuo bih se Rusiji kao strateškom partneru broj 1, i što je najvažnije formirao antikorupcijski tim pri Savetu za nacionalnu bezbednost, otvorio sve tajne arhive, dosijee i državne tajne i krenuo u krivično gonjenje svih onih koji su odgovorni za pljačku Srbije u poslednjih 27 godina - rekao je Obradović.

foto: Filip Plavčić

Vojislav Šešelj, predsednički kandidat Srpske radikalne stranke, rekao je u intervjuu za Espreso da je siguran da će biti predsednik Srbije, i da će prvo položiti zakletvu.

Pogledajte u videu koja predizborna obećanja dao Vojislav Šešelj:

- A onda ću dovesti sveštenike da okade zgradu Predsedništva, preuzeću komandu nad vojskom, držati sastanke Generalštaba i izvršiti smotru jedinica beogradskog garnizona. Neprekidno ću kritikovati Vučićevu vladu za sve što smatram da nije dobro, usmeriću spoljnu politiku Srbije od učlanjenja u EU prema integraciji sa Rusijom. Pokušaću da pritisnem Vladu da prihvati vojni savez sa Rusijom, i naravno kao predsednik Srbije neću dozvoliti da se prihvati nezavisnost Kosova i Metohije. To je direktno kršenje Ustava, a za to predsednik ima sva ovlašćenja - obećao je Šešelj u intervjuu.

foto: Filip Plavčić

Saša Radulović, predsednički kandidat Pokreta "Dosta je bilo", u intervjuu za Espreso, rekao je da već tri godine, otkad je ušao u politiku govori o centralnom problemu Srbije, a to je partokratija koja razara, i da će se boriti protiv toga.

Pogledajte u videu koja predizborna obećanja dao Saša Radulović:

- Ovi izbori su prilika celokupnog sistema, nisu samo predsednički izbori, ja trčim tu trku, i sada imam dobre šanse da uđem u drugi krug. Nakon toga pobediću Vučića, pašće vlada, doći će do raspada SNS, novi parlamentarni izbori i Pokret Dosta je bilo će pobediti na tim izborima, i onda ćemo konačno uvesti red, ukinuti partijsko zapošljavanje, ukinuti sulude subvencije stranim investitorima, doneti zakon o poreklu imovine, promeniti ceo taj sistem, i sa druge strane vratiti ljudima penzije, vratiti plate zdravstvenim i prosvetnim radnicima, vojsci i policiji, smanjiti poreze i doprinose, uvesti potpunu transparentnost, red u državu, i to je ključna platforma za koju trčim i tražim poverenje građana da mi omoguće da sprovedem ovo o čemu govorim - rekao je Radulović.

foto: Filip Plavčić

Predsednički kandidat Vuk Jeremić, u intervjuu za Espreso, rekao je da ljudi treba za njega da glasaju jer danas Srbija nema dostojanstvo na međunarodnoj sceni, a nekada ga je imala, zato što se u Srbiji teško živi, zato što je u Srbiji nemoguće doći do posla osim preko veze, zato što treba bolje zdravstvo, školstvo i razvijenija ekonomija.

Pogledajte u videu koja predizborna obećanja dao Vuk Jeremić:

- Ja sam bio prvi kandidat koji je izašao sa detaljnim programom, i on ima 70 konkretnih mera, i to iz svih oblasti, za koje mislim da su važne, i privreda, i prosveta, i zdravstvo, i lokalne samouprave...ne bih ih baš odvajao, jer sve te stvari su prioritetne, sve su one važne, ja ću da se potrudim da za vreme trajanja mog prvog mandata od pet godina da ispunim sva obećanja iz predizbornog programa, i da budem praktično prvi koji je tako nešto učinio - rekao je Jeremić.

Bonus video:

ESPRESO TVITER: Jelena Milić čita tvitove o sebi

(Milka Radović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.