Penzionerima uzimamo od usta, a pogledajte koliko opštine i ministarstva plaćaju LUKSUZNE AUTOMOBILE!
Foto: Filip Plavčić

SAMO U SRBIJI!

Penzionerima uzimamo od usta, a pogledajte koliko opštine i ministarstva plaćaju LUKSUZNE AUTOMOBILE!

Iako je opština Sjenica jedna od siromašnjih u Srbiji, izgleda da za luskuzna vozila ima "love".
Objavljeno:

Opština Sjenica izdvojiće blizu šest miliona dinara za nabavku jednog putničkog i dva terenska vozila koje će putem lizinga kupiti u kompaniji “Interauto” iz Čačka koja je jedina dostavila ponudu na tender ove lokalne samouprave.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Za nabavku putničkog vozila Sjenica će platiti 27.000 eura, odnosno 3,3 miliona dinara sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost, dok će dva terenska vozila koštati 21.100 eura, odnosno 2,6 miliona dinara.

Lokalna samouprava će za nabavku ovih vozila odmah uplatiti 30 odsto od ukupne cijene, dok će preostali iznos biti podijeljen na 36 mjesečnih rata.

Prema saznanjima radija Sto plus, Sjenica će kupiti jednu Škodu marke Superb i dvije Lade Nive.

Kao povod za kupovinu novih automobila u lokalnoj samoupravi su naveli “dotrajalost voznog parka i potrebe za terenskim vozilima”.

No ovo nije jedini slučaj da se u vremenu štednje i bede - rasipa!

foto: AP

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu politiku kupilo je nova kola, uprkos racionalizaciji voznog parka i merama štednje koje sprovodi Vlada Srbije, tako što je iz ove institucije uplaćen novac niškom Gerontološkom centru da to učini za njih.

Nakon što je Centar kupio najskuplju “škodu superb”, na spornom tenderu, na kojem je mogla da se se javi samo jedna firma, o svom trošku su zatamnili stakla, a zatim kola ustupili Ministarstvu, prenose Južne vesti.

Ugovorom o ustupanju potpisanom između Gerontološkog centra Niš i Ministarstva, ključevi kola plaćenih 4 miliona dinara, koja je decembra 2016. kupio Centar, predati su Ministarstvu već u januaru 2017.

Podsetimo, kao deo mera štednje koje sprovodi Vlada Srbije, 2015. godine sprovedena je racionalizacija voznih parkova Vlade Srbije, ministarstava i javnih ustanova, kada je prodato preko 1.500 službenih vozila.

(Espreso.co.rs / radiostoplus.com / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.