POVEĆANJE PENZIJA OD 21 ODSTO: Vučić najavio odlične vesti za najstarije sugrađane, do januara SKOK
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink

JAVLJENO JE

POVEĆANJE PENZIJA OD 21 ODSTO: Vučić najavio odlične vesti za najstarije sugrađane, do januara SKOK

Za naše penzionere, idemo od prvog oktobra, za tri meseca, ne od prvog januara, već oktobra povećanje od 5,5 odsto, onda od 1. januara sa dodatnih 14,6 odsto. Sve zajedno od početka prošle godine gotovo 45 odsto – kazao je Vučić.

Objavljeno:

Najstarije sugrađane čeka veliki skok penzija, koje će u porasti u dva navrata, kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Za naše penzionere, idemo od prvog oktobra, za tri meseca, ne od prvog januara, već oktobra povećanje od 5,5 odsto, onda od 1. januara sa dodatnih 14,6 odsto. Sve zajedno od početka prošle godine gotovo 45 odsto – kazao je Vučić.

- Za penzionere idemo od 1. oktobra na povećanje od 5,5%, a onda od 1, januara sa dodatnih 14,6%, kumulativno gotovo 21% povećanje, na onih 21 koji smo već imali, kumulativno od početka godine 44% povećanje penzija. Penzija 2012. - 204 evra, penzija 2024 - 390 evra, približavamo se zacrtanom cilju da bude preko 450 evra do kraja 2025. Veoma sam srećan što ovo mogu da najavim penzionerima - najavio je Vučić.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.