ŠOLE SE OGLASIO POSLE RAZGOVORA SA PREDSEDNIKOM SRBIJE: Evo šta je poručio na Tviteru
Derek Šole, Foto: Julia Nikhinson / Zuma Press / Profimedia

na tviteru

ŠOLE SE OGLASIO POSLE RAZGOVORA SA PREDSEDNIKOM SRBIJE: Evo šta je poručio na Tviteru

Situacija na severu KiM danas je bila mirna, a u Zvečanu i Leposaviću nastavljeni su protesti zbog preuzimanja lokalne vlasti od strane novoizabranih gradonačelnika iz redova albanskih partija

Objavljeno:

Specijalni savetnik američkog državnog sekretara Derek Šole izjavio je danas da je ohrabrio predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "podstakne mir među kosovskim Srbima".

Šole je večeras na Tviteru napisao da je u petak "ohrabrio predsednika Srbije Vučića da podstakne smirenje među kosovskim Srbima, preduzme korake da pomogne smirivanju krize na severu Kosova i vrati se na put normalizacije i konstruktivnog angažovanja u dijalogu uz podršku Evropske unije".

Situacija na severu KiM danas je bila mirna, a u Zvečanu i Leposaviću nastavljeni su protesti zbog preuzimanja lokalne vlasti od strane novoizabranih gradonačelnika iz redova albanskih partija.

Po medijskim izveštajima iz Zvečana, na protestu u tom mestu uglavnom učestvuju žene koje su zaposlene u sektoru obrazovanja.

Veći broj vojnika Kfora prisutan je na severu KiM, gde je situacija napeta nekoliko dana pošto su specijalne jedinice kosovske policije zauzele zgrade lokalnih samouprava u četiri opštine sa srpskom većinom, kako bi omogućile da u njih uđu novi gradonačelnici Albanci.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.