BLOKADE, PROTESTI, TENZIJE: Kome je potreban politički haos u Srbiji?
Foto: Promo

KURIR TELEVIZIJA

BLOKADE, PROTESTI, TENZIJE: Kome je potreban politički haos u Srbiji?

Situacija je toliko zategnuta da se Srbi sve više i više plaše represije, provokacija i izazivanja rata Kurtijevog režima

Objavljeno:

U Beogradu ponovo protesti i blokade ulica. Poljoprivrednici su blokirali i saobraćajnice širom Srbije - raskrsnice Aradac, Pančevo, Požarevac, Bogatić, Subotica, Mrčajevci nisu bile prohodne. I na severu Kosova i Metohije sve je napetije. Postavljanjem Erdena Atića, prvog albanskog gradonačelnika iz Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, praktično je legalizovana okupacija Severne Mitrovice.

Situacija je toliko zategnuta da se Srbi sve više i više plaše represije, provokacija i izazivanja rata Kurtijevog režima.

Sagledavajući sve okolnosti, kristalno je jasno da su zajedništvo i stabilna politička situacija u državi neophodni usled krize. Međutim, to nije slučaj. Mada protesti jesu demokratska tekovina, oni slabe poziciju Srbije u delikatnom spoljnopolitičkom trenutku, a analitičari kažu da se tome prvenstveno raduju Albanci, a zatim i drugi inostrani faktori.

U Usijanju večeras pitamo ko se sprema da iskoristi komplikovan trenutak? Da li je simptomatično što se baš sada dešava prelivanje protesta, kada više različlitih grupa iz najrazličitijih motiva i opredeljenja izlazi na ulice? Da li su jasni zahtevi onih koji protestuju - jesu li oni političke ili sociološke prirode?

U Usijanju tražimo odgovore:

Perko Matović, predsednik Centra za nacionalnu politiku

Predrag Rajić, Centar za društvenu stabilnost

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso/ Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.