"NE MISLIM DA JE SISTEM ZAKAZAO": Oglasila se Ana Brnabić povodom MASAKRA na Vračaru
Ana Brnabić, Foto: Tamara Trajković

premijerka o tragediji

"NE MISLIM DA JE SISTEM ZAKAZAO": Oglasila se Ana Brnabić povodom MASAKRA na Vračaru

Podsetila je da je vlada ranije danas donela 10 novih mera i odlučila da proširi rad postojeće grupe za izmenu Krivičnog zakonika

Objavljeno:

Premijerka Ana Brnabić je večeras najavila intenzivan rad na primeni vladinih mera, posle tragedije u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar", te odbacila stavove da je do toga došlo jer je "sistem zakazao".

Ona je za televiziju Pink kazala da je od srede ujutro, kada je došlo do te tragedije, "besmisleno govoriti "dobro jutro, dobar dan i dobro veče".

"Moramo da pokušamo, pre svega zbog sve dece u Srbiji i stanja psihoze u koju smo svi upali, da pokušamo da spustimo loptu i krenemo napred", kazala je ona.

Prema njenim rečima, još će dosta dana proći do tog trenutka.

Izrazila je, ponovo, saučešće porodicima svih nastradalih u, kako je kazala, ; "neverovatnoj i neshvatljivoj tragediji", te dodala da s tim "niko ne može da se pomiri".

Ana Brnabič
Ana Brnabičfoto: Tamara Trajković

Dodala je da juče nije bilo osobe u vladi Srbije koja nije plakala, te da je sada, kako je navela, "na nama da vidimo šta možemo da popravimo".

"Kakve god mere doneli, a danas je vlada donela čitav niz mera o kojima je sinoć pričao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i definisali smo još neke dodatne mere i pravce rada, sve te mere da smo imali na snazi, mislim, iz svega što vidimo, ne bi sprečile ovakvu tragediju", kazala je ona.

Rekla je da se "u tom smislu" ne slaže "s onima koji kažu da je sistem zakazao", te dodala: "Ne mislim da je sistem zakazao".

"Ako je negde (sistem) zakazao, nije zakazao, čini mi se, na ovom slučaju, možda bi zakazao u nekom drugom slučaju...", rekla je premijerka.

Rekla je i da ne spori da ima mnogo problema, te navela da su to problemi savremenog sveta i različitih zemlja, te dodala da je, kako je kazala, na nama da vidimo šta i kako možemo dalje da uradimo.

Prema njenim rečima, to se odnosi na to kakva dodatna podrška da se pruži, pre svega, školama, profesorima i nastavnicima.

Podsetila je da je vlada ranije danas donela 10 novih mera i odlučila da proširi rad postojeće grupe za izmenu Krivičnog zakonika.

Bonus video:

00:20

Navijači polažu cveće za nastradale mališane

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.