Javnobeležnička komora: Danijela Sremac prikupila 888 potpisa birača, nije tačno da joj je bila onemogućena overa kod notara!
Foto: Beta

ne ide dalje

Javnobeležnička komora: Danijela Sremac prikupila 888 potpisa birača, nije tačno da joj je bila onemogućena overa kod notara!

Potpise podrške Danijeli Sremac, kako je navedeno, javni beležnici su overavali 9, 10, 11. i 12. marta, i za to vreme overeno je ukupno 888 potpisa birača koji su podržali njenu kandidaturu za izbore za predsednika Srbije.
Objavljeno: 20:34h

Javnobeležnička komora Srbije demantovala je navode Danijele Sremac, koja tvrdi da joj je bilo onemogućeno overavanje potpisa podrške građana za njenu predsedničku kandidaturu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja! Kako je komora navela, Sremac je odobreno ukupno 77 radnih sati javnih beležnika na osnovu 15 zahteva za overu potpisa koje je kandidatkinja Pokreta "Budućnost Srbije" podnela u periodu od 6. do 11. marta. Potpise podrške Danijeli Sremac, kako je navedeno, javni beležnici su overavali 9, 10, 11. i 12. marta, i za to vreme overeno je ukupno 888 potpisa birača koji su podržali njenu kandidaturu za izbore za predsednika Srbije.

ZAŠTO NEMA JEDINE ŽENE MEĐU KANDIDATIMA: Oglasila se Sremac i objasnila zašto je odustala!

Naveli su da se Danijela Sremac sa zahtevom za overu potpisa birača obratila javnobeležničkim kancelarijama u beogradskim opštinama Novi Beograd, Obrenovac, Lazarevac i Grocka, kao i u Kragujevcu, Kuršumliji, Gornjem Milanovcu, Smederevskoj Palanci, Vrnjačkoj Banji i Topoli, dok se beležnicima u drugim mestima nije se obraćala.

Javnobeležnička komora saopštla je i da je overa potpisa podrške birača obavljana po redosledu prijema zahteva za overu, da je Danijela Sremac prvi takav zahtev podnela 6. marta i da su joj overitelji bili na raspolaganju u prvom slobodnom terminu.

JEDINA SRPKINJA U TRCI ZA PREDSEDNIKA: Kampanju finansiram sama, Kosovo bih rešila kao Republiku Srpsku! (VIDEO)

Sremac je ranije danas saopštila da je imala znatno više potpisa nego što je bilo potrebno za podnošenje kandidature, ali da je proces nedemokratski i nekorektan i da "nametanjem nepotrebnih barijera krši elementarna ljudska prava gradjana".

foto: Youtube printscreen

Ona je navela da je za njenu predsedničku kandidaturu prikupljeno više od 17.200 potpisa, ali da proces overavanja kod notara "nije bio omogućen". Rok za podnošenje dokumentacije za kandidaturu za predsednika Srbije istekao je 11. marta u ponoć. Za predaju predsedničke kandidature potrebno je prikupiti 10.000 validnih izjava podrške gradjana.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.