UKRAJINCI POKUŠALI ATENTAT NA PUTINA? Da li je napad dronom slučajnost ili namera?
Foto: Promo

UKRAJINCI POKUŠALI ATENTAT NA PUTINA? Da li je napad dronom slučajnost ili namera?

Navodno je najmoderniji ukrajinski dron srednjeg dometa do 800 km, u nedelju popodne poleteo iz Ukrajine, a cilj mu je bio novoizgrađeni industrijski park u blizini Moskve u kom je trebalo da bude predsednik Putin

Objavljeno:

Koliko je komplikovan i opasan rat u Ukrajini uveravamo se svakog dana, a kuda bi sve mogao da ode, prognozira se neprestano. Kao neki od drastičnih scenarija, pominju se čak i likvidacije dvojice najvažnijih aktera u ovom sukobu: Vladimira Vladimiroviča Putina i Volodimira Zelenskog. Analitičar su skloni da kažu: "Rat može da se završi samo ako bude ubijen jedan ili drugi", a nemački list Bild izneo je direktne i šokantne tvrdnje. Oni tvrde da je ukrajinska tajna služba pokušala da ubije ruskog predsednika Vladimira Putina dronom kamikaza!

Navodno je najmoderniji ukrajinski dron srednjeg dometa do 800 km, u nedelju popodne poleteo iz Ukrajine, a cilj mu je bio novoizgrađeni industrijski park u blizini Moskve u kom je trebalo da bude predsednik Putin. Atentat dronom očigledno nije uspeo, jer se letilica srušila 20 kilometara dalje od cilja, a ruske vlasto su ignorisale ovaj incident, uz kratak komentar da šef Kremlja nije planirao javne skupove, ali i da, kako kažu: "trenutno ima mnogo sličnih izmišljotina u stilu žute štampe", što ne znači, dodaju, "da treba sve da ih ispituju".

Gosti Usijanja analiziraće ovaj slučaj. Pitamo: Da li je napad dronom slučajnost ili namera? Da li su ugroženi životi ukrajinskog i ruskog lidera? Da li su ruske vlasti dale namerno nonšalantan odgovor ili stvarno misle da je sve oko atentata izmišljotina?

Milovan Božinović, diplomata, nekadašnji ambasador Srbije u Nemačkoj i Austriji

Dragan Simić, analitičar

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.