"CILJ IM JE DA SLOME SRBIJU": Vučić upitio oštre kritike, tiče se Kosova!
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/RTS

oštro

"CILJ IM JE DA SLOME SRBIJU": Vučić upitio oštre kritike, tiče se Kosova!

Vučić je kazao da je cilj Kvinte da onemogući formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), što je predviđeno Briselskim sporazumom iz 2013. godine

Objavljeno: 22:08h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u Beogradu oštro kritikovao zemlje Kvinte zbog stava da će rezultate predstojećih izbora na severu Kosova smatrati legitimnim iako na njima neće učestvovati predstavnici većinskog srpskog naroda.

Vučić je za televiziju Prva rekao da zemlje Kvinte (SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Italija) "rade to zajedno jer moraju takozvano Kosovo da podrže i Srbiju da slome", uz ocenu da im je to "jedini i konačni cilj".

"Ovo je nešto najodvratnije i najpokvarenije što su mogli da urade. Sram ih bilo sve zajedno! Kompletnu Kvintu, sve te lažove! Možda će mene da slome, ali im neću dati da slome Srbiju", kazao je Vučić.

Vučić je kazao da je cilj Kvinte da onemogući formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), što je predviđeno Briselskim sporazumom iz 2013. godine.

"Kvinta to radi zato što kada 2. maja neko iz srpskog upravljačkog tima bude predstavio nacrt Statuta ZSO, (premijer Kosova Aljbin) Kurti će da kaže da prihvata, ali da nema srpskih opština na severu Kosova koje žele da se priključe ZSO, jer će Kurti biti gradonačelnik i Severne Mitrovice i Zubinog Potoka i Leposavića i Zvečana", rekao je Vučić.

On je kazao da će 23. april, kada će biti održani izbori u četiri opštine na severu Kosova, biti "užasan dan" za demokratiju i "težak dan" za srpski narod.

Naveo je da nijednog srpskog kandidata u tri najveće opštine na severu Kosova (Severna Mitrovica, Zubin Potok i Leposavić) neće biti, već jedino kandidati iz Kurtijevog Pokreta Samoopredeljenje i Demokratske partije Kosova, koju je osnovao bivši lider Kosova Hašim Tači.

"Od 15.000 ljudi u Leposaviću, u birački spisak je upisano 300 Albanaca, što je dva odsto. Izlaznost ni u jednoj opštini neće biti veća od tri ili četiri odsto. To će biti dan u kojem će i zvanično biti obeležena sramota Evrope i sveta zbog onoga što su organizovali, što pozdravljaju i što čine", kazao je Vučić.

00:09

Aleksandar Vučić u Veroni

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.