POLICAJAC KOJI SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA ŠTRAJKUJE GLAĐU! Ništa me neće zaustaviti - poručuje lider Bele lađe! (FOTO)
Foto: Facebook

ekskluzivno ZA ESPRESO!

POLICAJAC KOJI SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA ŠTRAJKUJE GLAĐU! Ništa me neće zaustaviti - poručuje lider Bele lađe! (FOTO)

Iako se na sve načine pokušava da se zaustavi delovanje Predraga Vučetića i udruženja "Bela lađa", on je za naš portal kazao da on neće odustati i da neće podleći pritisku
Objavljeno:

Izbori se bliže, kampanje su u punom jeku, a u moru kandidata kandidaturu je najavio i jedan policajac. Predrag Vučetić je zamenik komandira Policijske stanice u Trsteniku i od nedavno predstavnik Grupe građana "Bela lađa".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vučetić se duži niz godina bori za čast profesije policajaca, ali i za bezbedniji život svih građana, a u žižu javnosti je dospeo kada je na Sretenje, u centru Kruševca održao protest, na kom je bio "u okovima".

POLICAJAC KOJI ŽELI DA BUDE PREDSEDNIK: Vratio bih vojni rok, strankama uzeo sve pare!

Predrag je najavio da će se kandidovati za predsednika Srbije, ispred udruženja "Bela lađa", ali naišao je na dosta prepreka. Međutim u više navrata je izjavio da će i po cenu otkaza ići do kraja jer je to "njegova dužnost prema ovoj zemlji".

Ipak, Predrag se ne da tako lako, te je sada stupio u štrajk. Naime, on je od petka u zvaničnom štrajku glađu na svom radnom mestu zbog ograničavanja sloboda i prava na političko udruživanje i delovanje i povrede prava kandidovanja na izborima.

Tim povodom porazgovarali smo sa Vučetićem u vezi njegove kandidature i plana da osvoji vlast, ali i prepreka na koje je naišao zbog rešenosti da se aktivno uključi u politički život Srbije, kako bi, kako je i sam rekao, zaštitio građane Srbije.

- Preduzimaju se sve mere kako bi se naša grupa sprečila da ostvari Ustavom zagarantovano pravo. Ne radi se samo o ograničavanju mene kao kandidata, već i ograničavanju slobodne volje građana. Po ustavu Republike Srbije, svaki punoletni građanin ima pravo da bira i bude biran. Poslednje u nizu dešavanja koje su preduzeli, jeste to što su nam onemogućili da postavimo svoj promo pult i da skupljamo potpise građana. Tim povodom, najavili smo protest koji se održava danas u Kruševcu - rekao je Vučetić za Espreso.

On je dodao da će na tak način pokušati da alarmiraju širu javnost, međunarodnu zajednicu, nevladine organizacije i sve one kojima je sloboda izbora na prvom mestu.

- Ne samo da nas sprečavaju da prikupimo potpise, već su preduzeli i mere vezane za moj posao. Pokrenuli su disciplinski postupak protiv mene, a ono što je interesantno je što je to učinjeno na dan raspisivanja izbora. MUP je pokrenuo taj postupak, jer sam jedan od osnivača grupe građana "Bela lađa", i pravdaju to time da pripadnici policije nemaju prava da učestvuju u političkom životu, što je potpuno netačno. Dva sata nakon što su raspisani izbori, meni je uručen zaključak o pokretanju disciplinskog postupka i terete me za tešku povredu službene dužnosti.

Iako na sve načine pokušava da se zaustavi delovanje Predraga Vučetića i udruženja "Bela lađa", Vučetić je za naš portal kazao da oni neće odustati i da neće podleći pritisku.

- Sakupićemo potpise građana, iako oni možda nećemo biti u mogućnosti, jer mene onemogućavaju kao predstavniku grupe građana da preuzimam te radnje. Želimo da skupimo potpise građana i dokažemo da narod ima volje i želi da ima svog predstavnika na ovim izborima. To što nas sprečavaju, održava se i na građane kojima se uskraćuje pravo izbora - zaključio je Vučetić.

On je naglasio da je najvažnije sprečiti kršenje prava građana u našoj zemlji i da će vođeni time nastaviti sa svojim aktivnostima.

- Stvorićemo kampanju, bezobzira da li nas proglse nas legitimne i validne kandidate ili ne.

Interesantno je da se Vučetić poigrao sa prezimenom, te je osmislio da se predstavlja kao komandant "Bele lađe" - kapetan Vuč@ić" (simbol "@" se izgovara "et").

Predrag je odlučan u onome što je naumio, a kako i sam kaže, motiv mu je da zaustavi milione koji nestaju u džepovima korumpiranih političara i državnih službenika.

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.