Za Devenportovo mesto se bori vise od 20 kandidata! Tanja Miščević otkriva za Espreso!
Foto: Fonet

ekskluzivno saznajemo!

Za Devenportovo mesto se bori vise od 20 kandidata! Tanja Miščević otkriva za Espreso!

Gostujući na biznis forumu na Kopaoniku, Tanja Miščević je rekla da Srbiju čeka još puno posla...
Objavljeno:

Tanja Miščević, šef pregovaračkog tima za pristupanje EU za Espreso je rekla da da Srbiju čeka puno posla do kraja godine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Otvorili smo dva poglavlja, jedno se odnosi na industrijsku politiku i preduzetnistvo, a drugo na obrazovanje mladih i kulturu, drugo je privremeno i zatvoreno. U ovom momentu pred Vladom su jos dva poglavlja, jedno se odnosi na intelektualnu svojinu, drugo na spoljne ekonomske odnose. Vrlo brxo iza toga pocinje procedura i za poglavlje koje se odnosi na kompanijsko pravo, budžetska i druga pitanja, na ribarstvo. Radimo na akionim planovima za slobodno kretanje roba, za poljoprivredu, ruralni razvoj, socijalnu politiku, za regionalni razvoj. Sve su to potencjalna pitanja koja možemo otvoriti ove godine, rekla je Miščević, i dodala da oduku o tome donosi 28 država.

- Najtezi zadatak za Srbiju kada je ulazak u EU u pitanju je sprovođenje odnosno implementacija svega onoga sto je ne samo dogovoreno, već svega onoga sto su planovi, za napredak reforme, od digitalizacije do reforme školstva, od industrijske politike do uspostavljanja standarda životne sredine.

Miščević kaže da se za Devenportovo mesto bori mnogo diplomata iz Evrope.

Majkl Devenport odlazi s čela misije EU u Beogradu?

- Ambasador Devenport napusta Srbiju, period na koji je bio izabran se završava. Još nije završen izbor i ne znam ko je najblizi da bude izabran, ali ono sto me jako raduje je neuobicajno puno kandidata se prijavilo. Interesovanje za Srbiju je veliko, a rec je o diplomatama svih drzava clanica koji su vec sluzbovali kao predstavnici EU sto je jako vazna stvar. Sa ambasadorom sam radila i dok je bio ambasador UK, i kada je postao sef Delegacije. On je diplomata sa velikim iskustvom, koji nam je mnogo pomogao u radu, u pregovarackom procesu i bio je jako prisutan, trudio se da čitav proces pokaze u javnosti. Samo znam da su nam rekli da su iznenadjeni brojem kandidata prijavljenih jer on prelazi 20, ali je to veoma pozitivan znak, rekla je Miščević za Espreso.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.