VUČIĆEVA PORUKA NA OTVARANJU POGONA "KONTINENTALA": Stranci, dođite u Srbiju, imate bolje uslove nego bilo gde!
Foto: Kurir TV Printscreen

premijer u subotici

VUČIĆEVA PORUKA NA OTVARANJU POGONA "KONTINENTALA": Stranci, dođite u Srbiju, imate bolje uslove nego bilo gde!

U ovom pogonu biće zaposleno 500 radnika
Objavljeno: 13:52h

Novi pogon kompanije za proizvodnju delova za autoindustriju Kontinental, u kojem će biti zaposleno više od 500 novih radnika, otvoren je u Subotici.

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da je i ova fabrika dokaz da Vlada ispuni sve ono što dogovori i pozvao investitore da nastave ulaganja u Srbiju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vučić je rekao da su na mestu gde je novi pogon za 500 novih radnika nekada bili blato i klaljuga i da su mnogi "vrteli glavom" kada je bilo rečeno da će da nikne fabrika, a ona je nikla nakon devet meseci.

Vlada je za ovaj projekat dala oko tri miliona evra, a investitor, Kontinental, 14,5 miliona evra. Vučić je rekao da će u fabrici posao naći i građani iz drugih opština, a ne samo Subotice.

Premijer je preneo da je rukovodstvu kompanije rekao da "batale" ulaganja u Rumuniji i dođu u Novi Sad, jer će u Srbiji dobiti bolje uslove nego bilo gde.

- Šta god da ponude bilo gde, batalite to tamo, dolazite ovamo u Novi Sad, Novi Sad to čeka. I sad kad sam to izgovorio, nema igre, mi ćemo da ponudimo najbolje uslove - rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da Vlada ulaže u Suboticu, navodeći da se od devedesete godine, kad su krenuli radovi na "ipsilon" kraku, ulazi u ozbiljnu fazu i da je uloženo 300 miliona iz budžeta. Vučić je rekao da je ponosan što u nemačkim firmama u Srbiji radi 33.000 ljudi, te da veruje da će ih za dve godine biti i 50.000. Uz opasku da su Nemci najpozudaniji investitori, on je okupljenima rekao i da je za Srbe "mečka najbolja".

- Dok radite za Mercedes i ovde narod ima posla i dobro će da radi, a na nama je da proširite posao u Srbiji. Dobrodošli ste u Srbiju - poručio je Vučić, dok je rukovodstvu u pogonu u Subotici preporučio i da povećaju plate radnicima.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.