OD PREDSEDNIČKE FOTELJE DO ZATVORSKE ĆELIJE: Da li će lideri najmoćnijih država završiti u zatvoru?
Foto: Promo

usijanje

OD PREDSEDNIČKE FOTELJE DO ZATVORSKE ĆELIJE: Da li će lideri najmoćnijih država završiti u zatvoru?

Zvaničnici za sprovođenje zakona u Njujorku vrše bezbednosne pripreme za mogućnost da bi Tramp mogao biti optužen, ali i dalje nije bilo javnog objavljivanja bilo kakvog vremenskog okvira ili bilo kakve optužnice

Objavljeno:

Bivši predsednik SAD Donald Tramp rekao je u objavi preko društvenih mreža da će danas biti uhapšen u svojoj zemlji pošto njujorški tužilac razmatra podizanje optužnce protiv njega u slučaju davanja novca ženama koje su navodile da su imale seksualne veze sa njim i kojima je plaćao da o tome ne bi izašle u javnost.

Zvaničnici za sprovođenje zakona u Njujorku vrše bezbednosne pripreme za mogućnost da bi Tramp mogao biti optužen, ali i dalje nije bilo javnog objavljivanja bilo kakvog vremenskog okvira ili bilo kakve optužnice.

Pored nekadašnjeg predsednika jedne od najmoćnijih zemalja sveta, predsednik Rusije Vladimir Putina suočen je sa poternicom Međunarodnog krivičnog suda u Hagu. MKS je u petak izdao nalog za hapšenje ruskog predsednika Putina, optuživši ga da je odgovoran za ratne zločine počinjene u Ukrajini – protivpravnu deportaciju dece i protivpravno preseljenje stanovništva iz delova Ukrajine u Rusiju.

Ako Putin kroči na teritoriju 123 države potpisnice Rimskog statuta MKS-a, one su obavezne da ga uhapse i zruče Hagu da mu se sudi kao ratnom zločincu.

Da li će Donaldu Trampu krivična prijava doneti političke poene ili „političko ubistvo“?

Šta znači poternica protiv Vladimira Putina?

Da li bi Putinovi najbliži saradnici mogli da se suoče sa sličnim optužbama?

Gosti „Usijanja“:

Marko Anđelković Slijepčević, advokat

Darko Trifunović, Institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost

Urednica i voditeljka: Jelena Pejović

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.