I on učestvuje u trci za predsednika: Saša Radulović kandidat pokreta Dosta je bilo!
Foto: Aleksandar Jovanovic Cile

odluka je pala

I on učestvuje u trci za predsednika: Saša Radulović kandidat pokreta Dosta je bilo!

Pošto do dogovora nije došlo, pokret je odlučio da na izbore izađe sa svojim kandidatom.
Objavljeno:

Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović biće kandidat na izborima za predsednika Srbije, odlučeno je na Skupštini tog pokreta.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Radulović je na konferenciji za štampu posle Skupštine pokreta, ponovio da je želeo dogovor sa Vukom Jeremićem i Sašom Jankovićem da jedan od njih izađe iz izborne trke i da opozicija izađe sa zajedničkim kandidatom. Pošto do dogovora nije došlo, pokret je odlučio da na izbore izađe sa svojim kandidatom.

- Danas smo na Skupštini razgovarali i došli do zaključka da kandidat budem ja, i ovim se kandidujem za predsednika Srbije. Ako je neko borac protiv Vučića, to sam ja. Ako nekoga ne može da pogleda u oči, to sam ja. I da vam kažem, napravićemo mu haos na ovim izborima, ali ne na ulicama, nego pričajući glasačima zašto ovo ne valja, zašto ovako ne može da se vodi država – da je ovo naša zemlja, a ne njihova država - poručio je Radulović.

On je pozvao građane da izađu na izbore i glasaju za kandidata koji im se dopada, a sve kako bi se došlo do drugog kruga predsedničkih izbora gde bi cela opozicija stala iza jednog kandidata.

Iako očekuje sebe u drugom krugu, Radulović je poručio da će ukoliko to bude neki drugi kandidat opozicije, pokret Dosta je bilo pružiti bezrezervnu podršku.

Radulović je rekao i da je kandidat pokreta od prošlog leta bila Miroslava Milenović, “kao žena u svetu muškaraca koja je mogla dosta toga da iznese”, ipak, dodao je da su ovi izbori referendum protiv Vučića, a ne izbor pojedinačnih kandidata.

To je rečeno i ostalim kandidatima sa kojima se razgovaralo, međutim, nakon dva meseca kampanje pokazalo se da je strategija dva kandidata gubitnička, kaže Radulović. Zato je Dosta je bilo pokušao ponovo da razgovara sa kandidatima, ali nažalost do dogovora nije došlo, zbog čega je pokret odlučio da ima svog kandidata, u cilju podizanja izlaznosti biračkog tela, objasnio je on.

Radulović je u utorak za N1 izjavio da je strategija pokreta Dosta je bilo da se podigne izlaznost na izborima time što će imati svog kandidata, kako bi se predsednički izbori uveli u drugi krug.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.