USLOV SVIH USLOVA U BRISELU: Da li će Aljbin Kurti prihvatiti formiranje ZSO?
Foto: Promo

usijanje

USLOV SVIH USLOVA U BRISELU: Da li će Aljbin Kurti prihvatiti formiranje ZSO?

Visoki predstavnik EU Žozep Borelj je nakon sastanaka koji su trajali više od pet sati, rekao da su se dve strane saglasile da je to okvir za normalizaciju odnosa

Objavljeno:

Nakon završenih sastanaka u Briselu između predstavnika Evropske zajednice, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija diplomatske aktivnosti se nastavljaju.

Nakon jučerašnjeg trilateralnog sastanka predsednik Srbije rekao je da premijer lažne države nije bio spreman da prihvati „uslov svih uslova“ Srbije – Zajednicu srpskih opština i izrazio bojazan da bi to sada mogla da bude nova začkoljica. Aleksandar Vučić je ostao čvrsto pri stavu da nema nikakvih daljih pregovora o implementaciji, bez prethodnog formiranja ZSO, davno preuzete obaveze, koju je garantovala EU.

Visoki predstavnik EU Žozep Borelj je nakon sastanaka koji su trajali više od pet sati, rekao da su se dve strane saglasile da je to okvir za normalizaciju odnosa.

Izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je u Briselu, da ima još puno posla dok se ne postigne dogovor dve strane. Eskobar je izjavio da će danas biti otkriveni detaljniji detalji o sastanku i zaključci do kojih su strane došle.

Da li će prištinski režim ponovo "zaglaviti“ pregovore na nečemu što je odavno potpisano?

Da li se u planu spominje mogućnost članstva Kosova u Ujedinjenim Nacijma?

Kako je reagovala opozicija u Beogradu, a kako u Prištini nakon jučerašnjih sastanaka?

Gosti „Usijanja“:

Snežana Paunović, viša funkcionerka SPS

Zoran Milosavljević, Institut za političke studije

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.