PREDSEDNIČKA TRKA U CRNOJ GORI: Da li su predsednički izbori nastavak razvlašćivanja Mila Đukanovića?
Usijanje, Foto: Kurir tv

KURIR TV

PREDSEDNIČKA TRKA U CRNOJ GORI: Da li su predsednički izbori nastavak razvlašćivanja Mila Đukanovića?

Demokratska partija socijalista (DPS) predložila je sinoć aktuelnog šefa države i svog lidera Mila Đukanovića, dok su Demokrate objavile kandidaturu svog čelnika Alekse Bečića

Objavljeno:

Na predsedničkim izborima u Crnoj Gori zakazanim za 19. mart trebalo bi, kako sada stvari stoje, da se takmiči šest kandidata.

Demokratska partija socijalista (DPS) predložila je sinoć aktuelnog šefa države i svog lidera Mila Đukanovića, dok su Demokrate objavile kandidaturu svog čelnika Alekse Bečića.

Predsedničke kandidature zasad su potvrđene lideru Demokratskog fronta (DF) Andriji Mandiću i poslanici Socijaldemokratske partije (SDP) Draginji Vuksanović Stanković.

Predlog lidera Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića za učešće na izborima vraćan je na doradu. Kandidaturu je juče predao Željko Matijašević, a najavio je i zamenik predsednika Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović. Jedine stranke koje neće učestvovati u predsedničkoj trci su dve vladajuće partije - Građanski pokret URA premijera Dritana Abazovića, i Socijalistička narodna partija (SNP) Vladimira Jokovića. Da li će trka za predsedika Crne Gore biti neizvesna kao što se najavljuje?

Da li će doći do drugog kruga predsedničkih izbora i ko će biti protivkandidati? Da li su predsednički izbori nastavak razvlašćivanja Mila Đukanovića započetog 2020. godine? Gosti „Usijanja“ prof. Vladmir Pavićević, direktor Društva za proučavanje politike i političke teorije Perko Matović, Centar za nacionalnu politiku

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.