PRIŠTINA SPREMA KOMANDOSE: Zbog čega obučavaju snajperiste u Jordanu i time se hvale?
Foto: Promo

USIJANJE

PRIŠTINA SPREMA KOMANDOSE: Zbog čega obučavaju snajperiste u Jordanu i time se hvale?

S druge strane, neočekivano i nespojivo, pojavio se novi zainteresovani za model ZSO - Sulejman Ugljanin, predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka SDA

Objavljeno:

Ministar odbrane tzv. Kosova Armend Mehaj objavio je fotografije pripadnika njihovih bezbednosnih snaga koji trenutno prolaze specijalnu snajpersku obuku u Jordanu. On je naveo da će tzv. kosovske bezbednosne snage dobiti određen broj profesionalnih snajperista i da "komandose iz jedinice za specijalne operacije obučavaju jordanske kolege". Ova vest dolazi nakon navoda da su prištinske vlasti krajem 2022. godine povećale budžet za vojsku za 50 odsto. Dok je jačanje bezbednosnih snaga očigledan prioritet prištinskih političara, Aljbin Kurti ne skriva da mu formiranje Zajednice srpskih opština to nije. Šta više, pozvao je zapadne sile da, kako kaže, ne vrše pritisak na Prištinu da prihvati formiranje ZSO.

S druge strane, neočekivano i nespojivo, pojavio se novi zainteresovani za model ZSO - Sulejman Ugljanin, predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka SDA. On je pisao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Evropskoj uniji, Sjedinjenim Američkim Državama i tražio je da Bošnjaci u Srbiji dobiju ista prava koja se traže za Srbe na Kosmetu kroz ZSO! On je rekao da nije zadovoljan položajem i tretmanom Bošnjaka i da bi, kako kaže, "status bošnjačke nacionalne manjine trebalo da bude definisan po modelu koji je predviđen za formiranje ZSO na KiM".

U Usijanju pitamo:

Zbog čega Priština sprema komandose u Jordanu i time se hvale? Čime raspolažu KBS i zašto se duplira budžet za vojsku? Kako će u SAD i EU proći Ugljaninov predlog i da li je on imalo realan?

Jahja Fehratović, narodni poslanik, potpredsednik Stranke pravde i pomirenja

Darko Trifunović, Institut za nacionalnu i međunarodnu bezbednost

Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.