Kuburović: Sud  u Hagu da odvoji pravdu od propagande! Srbija neće sedeti skrštenih ruku
Foto: Beta

narušavaju se odnosi srba i bošnjaka

Kuburović: Sud u Hagu da odvoji pravdu od propagande! Srbija neće sedeti skrštenih ruku

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović nada se da će u novom postupku Međunarodni sud pravde u Hagu znati da odvoji pravo i pravdu od političke propagande i dodaje da podnošenje zahteva za reviziju tužbe protiv Srbije voljom jednog čoveka, a ne institucije BiH, pokreće pitanje legitimnosti tog zahteva
Objavljeno:

- Verujem da će Međunarodni sud pravde, kada bude razmatrao taj zahtev, ozbiljno razmotriti i to da li je nadležni organ BiH podneo zahtev za reviziju, kao i da li Sakib Softić može da zastupa BiH - rekla je ona.

Ona je konstatovala da ovakvi potezi vraćaju odnose Srba i Bošnjaka dve decenije unazad i narušavaju stabilne odnose, koji su teško i mukotrpno uspostavljeni činjenjem kompromisa sa obe strane.

Ministarka Kuburović je ukazala da je Predsedništvo BiH u skladu sa Ustavom BiH jedino ovlašćeno da predstavlja BiH pred međunarodnim institucijama, pa je tako isključivo nadležno i da donese odluku o reviziji, koja je u ovom slučaju izostala.

- Srbija će, kao i do sada, nastaviti da vodi politiku pomirenja i dobrosusedskih odnosa, ali neće sedeti skrštenih ruku i nemo gledati na one koji pokušavaju da naruše ugled Srbije, ne samo u regionu, već i u celom svetu. Srbija nije i neće biti dežurni krivac za sve pokušaje destabilizacije odnosa na Balkanu i neće dozvoliti nikome da je etiketira bez ikakvog validnog dokaza - poručila je.

(Espreso.co.rs / Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.