GDE IDEJE I INSPIRACIJA STVARAJU BUDUĆNOST: Premijerka Brnabić sa ministrima o projektu Ložaonica
Ministar Jovanović, premijerka Brnabić, ministarka Begović, Foto: Tamara Trajković

događaj

GDE IDEJE I INSPIRACIJA STVARAJU BUDUĆNOST: Premijerka Brnabić sa ministrima o projektu Ložaonica

Za Brnabić, Ložionica predstavlja simbiozu ideja i postignuća

Objavljeno:

Danas je održana konferencija o Kreativnom projektu Ložionica kojoj su prisustvovali premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar Informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i ministarka nauke, tehnološkog razvoja Jelena Begović.

Na početku konferencije novinarima se obratio Mihailo Jovanović, ministar Informisanja i telekomunikacija.

Ministar Mihailo Jovanović
Ministar Mihailo Jovanovićfoto: Tamara Trajković

- Polaganje kamena temeljca Kreativnog i multifunkcionalnog projekta Ložionica se upravo dešava. Ovo mesto, jedan vek posle otvaranja, postaće u naredne dve godine centar koji sadržati mnoge događaje za sve kreativce, inovativce i umetnike - kazao je Jovanović.

Ministar je nakon toga pomenuo i Milutina Milankovića koji je učestvovao u kreiranju vodenog tornja, te iz tog razloga ministar navodi da će se zalagati da ovaj centar nosi naziv velikog naučnika.

1 / 4 Foto: Tamara Trajkovic

Jedna od prvih armiranih zgrada u Beogradu, Ložionica, kako smatra Jovanović, biće centar u kome se spajaju nauka, umetnost i tradicija. Zahvalio se Brnabić zbog njene, kako kaže, težnje da sve što je u mogućnosti Vlade usmeri ka građanima. Ovim projektom se, naglasio je Jovanović, Vlada dokazuje da se ide ka budućnosti.

Potom je govorila Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija. Begović je iskazala sreću zbog projekta i nada se da će biti novi simbol Srbije. Specijalizovani prostor za umetnike i nauku, kako kaže, biće deo obećanog kompleksa.

Ministarka Jelena Begović
Ministarka Jelena Begovićfoto: Tamara Trajković

Na video bimu se potom prikazao očekivani izgled Ložionice.

1 / 5 Foto: Tamara Trajkovic

Na kraju se obratila i premijerka Republike Srbije Ana Brnabić. Prisećajući se, kako je rekla, postignuća i težnji u vezi sa umetničkim, naučnim i tehnološkim napretkom premijerka je započela govor o projektu Ložionica.

Premijerka Ana Brnabić
Premijerka Ana Brnabićfoto: Tamara Trajković

Za Brnabić, Ložionica predstavlja simbiozu ideja i postignuća. Zahvalila se svima koji su pristali da budu, kako kaže, kreativni ambasadori Srbije i koji su pomogli u ideji kreativne industrije, koje je deo, prema njoj, i Ložionica.

Vrlo bitno što je navela jeste da je 52 miliona evra izdvojeno za stvaranje centra Ložionica. Na samom kraju, ambasadori platforme Srbija stvara i premijerka Brnabić ostavili su pisane poruke u takozvanoj vremenskoj kapsuli za buduće građanke i građane i buduće umetnice i umetnike Srbije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.