ČOVEK SAŠE JANKOVIĆA TRAŽI OTCEPLJENJE VOJVODINE OD SRBIJE! Ko je zapravo Aleksandar Odžić i šta on hoće?
Foto: Prinstcreen/Youtube/Apel100

predizborno iznenađenje

ČOVEK SAŠE JANKOVIĆA TRAŽI OTCEPLJENJE VOJVODINE OD SRBIJE! Ko je zapravo Aleksandar Odžić i šta on hoće?

Odžić je na svom tviteru objavio i mapu otcepljene Vojvodine, sa nekim drugim, a ne državnim obeležjima Srbije
Objavljeno: 10:44h

Pravo iznenađenje na mitingu podrške predsedničkom kandidatu Saši Jankoviću, za bolje upućene u politička dešavanja, bilo je pojavljivanje Aleksandra Odžića, predsednika Vojvođanske partije, koji se otvoreno zalaže za otcepljenje Vojvodine od Srbije.

Naime, Odžić, koji je bio jedan od govornika na Jankovićevom skupu, poznat je po izjavama kao što je "Ako Republika Srpska pokrene proces secesije iz BiH, onda i Vojvodina treba da preispita svoj položaj u budućoj državnoj zajednici sa Republikom Srbijom".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Evo i tvita u kojem Odžić izražava svoj politički stav:

Najavu da će Vojvodina biti republika, Odžić saopštava u ovom tvitu:

Posle medalja u Riju, Odžić je čestitao Vojvodini (Davor Štefanek) i Kosovu (Majljinda Keljmendi) na osvojenim zlatima, a Srbiji se "zahvalio na podršci":

Inače, Odžić otvoreno navija za prekid pregovora Srbije i EU, a razlog je sledeći:

Za ovog govornika na skupu Saše Jankovića Republika Srpska je "genocidna tvorevina", i nije "Republika Srpska", nego je "Republika Šumska":

foto: printscreen/twitter

Inače, ovaj tvit je Odžić kasnije izbrisao, ali internet ništa ne zaboravlja...

Uz usklik "REPUBLIKA!!!", Odžić je postavio i mapu nezavisne Vojvodine, sa nekim drugim državnim obeležjima, ali je i ovaj tvit uskoro obrisao.

foto: Printscreen/Twitter

Naravno, internet ga je sačuvao na mestu gde se čuvaju obrisani tvitovi i ostale stvari koje njihovi vlasnici više ne vole.

Ceo skup podrške Saši Jankoviću možete pogledati ovde. Govor Odžića je na 78. minutu.

Odžić sebe naziva "Vojvođaninom", a rođen je 1968. godine u Novom Sadu. Po zanimanju je "menadžer bezbednosti", a trenutno je zaposlen u JVP Vode Vojvodine.

Kako se navodi u njegovoj biografiji na sajtu Vojvođanske partije, za 20 godina radnog staža radio je u JP SPC Vojvodina, u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove Novi Sad, u Vodoprivrednom društvenom preduzeću "Šajkaška", i u AMB "Grafika" Novi Sad.

Otac je tri ćerke, a osim srpskohrvatskog govori i engleski jezik.

Svoj politički angažman počeo je 1996. godine kod Nenada Čanka u LSV, a odbornik skupštine grada Novog Sada bio je od 2000-2008. godine. Od 2000. do 2004. godine bio je poslanik Skupštine Vojvodine.

2008. godine osniva Novosadsku partiju, čiji je bio predsednik. Nakon ujedinjenja više vojvođanskih stranaka i organizacija u jednu Vojvođansku partiju, izabran je za predsednika Vojvođanske partije 2009. godine. Ova funkcija mu je potvrđena 2013. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.