PREDSEDNIK VUČIĆ O KOSOVU I SARAJEVU: "Nikada nisam rekao nijednu lošu reč o Bošnjacima"
Foto: Printscreen/Happy TV

važno

PREDSEDNIK VUČIĆ O KOSOVU I SARAJEVU: "Nikada nisam rekao nijednu lošu reč o Bošnjacima"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je bio gost u emisiji "Ćirilica" kod Milomira Marića

Objavljeno: 23:51h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je bio gost u emisiji "Ćirilica" kod Milomira Marića. Oni su razgovarali o svim aktuelnim temama, kao i o geopolitičkim događajima u novoj godini. Početak emisije bio je rezervisan za napad na srpske dečake na Kosovu i Metohiji.

Pucnjava na dečake na KiM

"Situacija je ozbiljna, ove godine će biti mnogo izbornih utakmica što daje dodatne prilike za napad na Srbe. Na Badnji dan ste imali napad na srpsku decu. Niko od EULEKSA, Amerikanaca, Nemaca i Ujedinjenih nacija nije rekao da su napadnuta dva dečaka iz Srbije. Jedini razlog što su napadnuti ti dečaki jeste jer su bili naoružani badnjakom. Pucalo se na njih jer su nosili badnjak, jer su Srbi. Ovo govorim da bi razumeli ljudi kako je pozicija Srbije teška", rekao je predsednik Vučić.

O napadu na Srbe u Sarajevu

"Napadnuti su jer su Srbi, jer su roditelji srpske dece. Da je bilo obrnuto, sve bi bilo drugačije. Misle da mi je teško da osudim nekog ako mokre u džamiji. Meni je to strašno, molim Srbe da to nikada ne urade. Nije to problem, ali za njih je problem da izgovore ime srpskog naroda. Oni žele Srbiju poniženu i na kolenima i nikako drugačije. Nikada nisam rekao nijednu lošu reč o Bošnjacima", dodaje predsednik Vučić.

O barikadama kod Raške

"Vi mislite da su Srbi želeli da se sklone barikade? Molio sam ih, iako su bili u pravu jer ne želim da poginu. Borba je duga, to je maraton. Za to su nam potrebni živi ljudi, zato sam se i borio za to. Naše je da pokušamo da razgovaramo i da umirimo odnose. Ne zbog glasova u Evropi nego zbog nas ovde u regionu. Mogu samo da se nadam, nisam veliki optimista", kaže Vučić.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.