SRBI SA KIM SLOŽNO BRANE ZEMLJU: Kurtiju poslati zahtevi za uklanjanje barikada, šta će on učiniti?
Foto: Promo

usijanje

SRBI SA KIM SLOŽNO BRANE ZEMLJU: Kurtiju poslati zahtevi za uklanjanje barikada, šta će on učiniti?

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je predstavio zahteve koje Priština treba da ispuni, da bi se Srbi povukli sa barikada na severu KiM gde protestuju 13 dana

Objavljeno:

Parolama: "Mi nismo kriminalci, to su Kurtijevi specijalci". "Kurti nam preti ubistvom, a Evropa ćuti", "S verom u Boga i za Božić na barikadama", "Nećemo da ćutimo na Kurtijev teror", "Predsedniče Vučiću, u tebe se uzdamo", održan je najveći skup u Rudaru na Kosovu i Metohiji.

Bez incidenata, sa zastavom dugom 250 metara Srbi su pokazali svoj gnev zbog nepravde i terora koji trpe od vlasti Aljbina Kuritija. Predsednik Srpske liste Goran Rakić je predstavio zahteve koje Priština treba da ispuni, da bi se Srbi povukli sa barikada na severu KiM gde protestuju 13 dana.

- Potrebno je osloboditi Miljana Adžića, Dejana Pantića i Slađana Trajkovića. Potrebno je da povučete tajne spiskove za hapšenje i odstrel Srba. Da Aljbin Kurti povuče policiju i sve jedinice sa dugim cevima sa severa Kosova - rekao je Rakić.

U Usijanju pitamo: Da li će ove poruke Srba doći do prištinskih vlasti i međunarodne zajednice? Šta ako Kurti pošalje specijalce na barikade? Da li smo bliži miru i dogovoru ili oružanim sukobima?

Gosti Usijanja:

prof. dr Radomir Milašinović, jedan od osnivača Evroazijskog bezbednosnog foruma Đorđe Vukadinović, politički analitičar i urednik Nove srpske političke misli

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.