SASTANCI U KOJE SU UPERENE OČI SVETA: Šta donosi susret Zelenskog i Bajdena, a šta Medvedeva i Si Đinpinga?
Foto: Promo

usijanje

SASTANCI U KOJE SU UPERENE OČI SVETA: Šta donosi susret Zelenskog i Bajdena, a šta Medvedeva i Si Đinpinga?

Susret je zakazan za kasno u noć prema našem vremenu, a nešto ranije se, na drugom kraju sveta razgovaralo o jačanju partnerstva između Rusije i Kine

Objavljeno:

Prvi put od početka rata predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski napustio je zemlju i otputovao u Vašington da bi se sastao sa predsednikom Sjedinjenih Američkih Država Džozefom Bajdenom.

Rečima: "Nadam se da će ti let biti ugodan, Volodimire. Oduševljen sam što dolaziš. Imamo puno toga da diskutujemo" Bajden je poželeo Zelenskom srećan put preko Atlantika.

Susret je zakazan za kasno u noć prema našem vremenu, a nešto ranije se, na drugom kraju sveta razgovaralo o jačanju partnerstva između Rusije i Kine. Bivši ruski predsednik Dimitrij Medvedev posetio je kineskog predsednika Si Đinpinga i, kako su preneli mediji, preneo mu je "ličnu poruku" šefa Kremlja Vladimira Putina.

Šta su teme tet-a-tet razgovora? Da li će nove isporuke moćnog američkog oružja Ukrajini "zaoštriti" sukob sa Rusijom ili ima prostora za najavljene razgovore o tzv. "pravednom miru"? Da li je Kina ključni igrač u preraspodeli sveta?

Gosti Usijanja:

dr Neven Cvetićanin, predsednik Foruma za strateške studije

Zoran Spasić, direktor Centra za saradnju sa zemljama Azije

Urednica i voditeljka

Silvija Slamnig

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.