KO JE TUŽNI GAŠA, A KO NAMEŠTA TENDERE? Rat Radulovića i Šapića usijao Tviter (FOTO)
Foto: Fonet, Zorana Jevtić

oštro

KO JE TUŽNI GAŠA, A KO NAMEŠTA TENDERE? Rat Radulovića i Šapića usijao Tviter (FOTO)

Radulovićevi prozivaju Šapića za novogodišnji tender, a Šapić odgovara u svom stilu!
Objavljeno:

Lider Dosta je bilo Saša Radulović, i prvi čovek Novog Beograda, Aleksandar Šapić, poveli su pravi mali rat na Tviteru.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sve je krenulo od optužbi iz Dosta je bilo da je Aleksandar Šapić namestio tender za novogodišnju proslavu.

- Reč je o tenderu za organizacione poslove vezane za 4 novogodišnje manifestacije na opštini Novi Beograd tokom 31. decembra i 1. januara (podela dečjih paketića, doček i repriza dočeka Nove godine) - stoji na sajtu Dosta je bilo.

Evo odlomka sa sajta Dosta je bilo koji se odnosi na ovu optužbu:

"Priča o ovom drugom nameštenom tenderu počinje 3. avgusta 2016. godine, kada izvesna Marina Blagić registruje preduzetničku agenciju „MABLAG“, da bi je samo 6 meseci kasnije (27.1.2017.) ugasila.

foto: Marina Lopičić

Ova kratkovečna poslovna avantura nesuđene preduzetnice nameće pitanje: da li se Marina Blagić zaletela s nekom preambicioznom poslovnom idejom, pa u izuzetno kratkom roku shvatila da joj je u samostalnom poslovanju skuplja dara nego mera i navrat-nanos pobegla iz preduzetničkih voda koje su, činjenica je, preopterećene poreskim nametima i nerazumnim birokratskim zahtevima, ili je ovde reč o nečem drugom?

Reč je, nesumnjivo, o nečem drugom.

Kao što se to iz dokumentacije objavljene na portalu javnih nabavki jasno može utvrditi, za svojih nejakih 6 meseci postojanja, agencija „MABLAG“ prihodovala je zgodnih 4.940.000,00 dinara po osnovu ugovora sklopljenog sa lokalnom ustanovom kulture – Novobeogradskom kulturnom mrežom nakon što je, kao jedini ponuđač, taj posao dobila u postupku javne nabavke male vrednosti.

Ova javna nabavka raspisana je 6. decembra, a „MABLAG“ je ugovor o obavljanju posla s Novobeogradskom kulturnom mrežom sklopila 23. decembra. Mesec dana nakon sklapanja ovog ugovora agencija registrovana na adresi privatnog stana u ul. Paje Jovanovića na Zvezdari „MABLAG“ je ugašena" - zaključuju u Dosta je bilo.

foto: Filip Plavčić

No, Aleksandar Šapić je na sve ovo odgovorio jasno:

- Ukoliko sumnjate na bilo kakvo kršenje zakona, molim Vas, sve prijavite policiji. Sve drugo je pokušaj diskreditacije.

Takođe on je Raduloviću poručio da mora da odluči šta želi da bude kad poraste?

- Želim vam od srca da odlučite što pre, da ne biste izgledali kao Gaša iz pesme čike Zmaja - napisao je Šapić aludirajući da je Radulović bio ministar, stečajni upravnik, ali da su mu ambicije da bude premijer ili gradonačelnik.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.