SVE VEĆE TENZIJE NA KIM: Kurti priziva rat, Srbija vraća vojne trupe!?
Usijanje, Foto: Promo

KURIR TELEVIZIJA

SVE VEĆE TENZIJE NA KIM: Kurti priziva rat, Srbija vraća vojne trupe!?

Šta je naredni korak države nakon incidenata i nasilja nad Srbima sa KiM?

Objavljeno:

Nove provokacije i nasilje prištinskih vlasti sačekale su Srbe na Kosovu i Metohiji! Incidenti koje kreira Aljbin Kurti više se ne dešavaju "iz dana u dan", već "iz sata u sat".

Sinoć je više od 300 kosovskih policajaca upalo u severni deo Kosovske Mitrovice - blokirali su grad, bacili dve šok bombe i zaplašili građane. Razlog koji su naveli za ovu pometnju, više je nego apsurdan - "Albanci koji žive u mešovitim sredinama osećaju se ugroženo, pa je policija došla da ih zaštiti"!

Reagujući na ovaj incident, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da će Beograd razmotriti povratak 1.000 pripadnika srpskih bezbednosnih snaga na Kosovo i Metohiju. Premijerka Ana Brnabić je ocenila da Kfor i Euleks ne rade svoj posao i ne štite Srbe i da nas je, kako je navela, Kurti doveo na samu ivicu rata!

O ovoj temi će sutra govoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić u 19 sati i pokazaće dokumenta i fotografije o svemu što se prethodnih dana dešavalo na severu KiM.

U Usijanju pitamo: Šta je naredni korak države nakon incidenata i nasilja nad Srbima sa KiM? Hoće li Kurti da smiri agresiju ili će nastaviti da priziva rat? Da li Kfor i Euleks pružaju adekvatnu zaštitu našem stanovništvu?

Gosti Usijanja:

prof. Miroslav Bjegović, Fakultet za studije bezbednosti

Dragoljub Kojčić, politički filozof

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.