MINISTARKA ZA PONOS SRBIJE! Mlada Nišlijka pisala Ani Brnabić o svom problemu, i odmah dobila OVAJ ODGOVOR!
Foto: Zorana Jevtić

sve pohvale

MINISTARKA ZA PONOS SRBIJE! Mlada Nišlijka pisala Ani Brnabić o svom problemu, i odmah dobila OVAJ ODGOVOR!

Nišlijka je ministarku podsetila na neispunjeno obećanje da će prijavom u porodilištu svaka majka na kućnu adresu dobiti izvod iz matične knjige rođenih
Objavljeno: 13:13h

Sporost i neaužurnost administracije je ponekad moguće ubrzati i preko društvenih mreža, ni manje ni više, nego u direktnom obraćanju resornoj ministarki.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

To je uradila Nišlijka Ana Šurdilović Nikolovski, koja je podsetila ministarku za državnu upravu i samoupravu Anu Brnabić na neispunjeno obećanje da će prijavom u porodilištu svaka mlada majka na kućnu adresu dobiti izvod iz matične knjige rođenih, prijavu prebivališta za svoju bebu i zdravstvenu knjižicu.

Kako Ana Šurdilović Nikolovski, majka dvomesečnog Todora kaže, u niškom porodilištu je prijavila svoju bebu da bi skratila mučnu proceduru dobijanja izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i zdravstvenog osiguranja. Po najavama ministarke Brnabić iz oktobra prošle godine, svaka porodilja je trebalo, da po prijavi bebe u porodolištu, na kućnu adresu dobije ova potrebna dokumenta.

- Izvod iz matične knjige rođenih mi je za sina došao veoma brzo. Međutim, prebivalište nije. Taj dokument mi je bio potreban da bi se dobio materinski, to jest roditeljski dodatak. Bez toga ne može, a rekli su da je rok za dobijanje mesec dana - kaže Ana.

Kroz smeh kaže da „ume da se obrati na pravu adresu“, tako da se oglasila putem društvene mreže Twitter i „prozvala“ Anu Brnabić, ministarku.

- Ona mi je najsimpatičnija od svih ministara u Vladi, pa sam tako odlučila da joj lično pišem - dodaje Ana.

Pogledajte celu prepisku:

(Espreso.co.rs / Niskevesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.