DA LI ĆE BITI LOKALNIH IZBORA NA KIM: Hoće li Kurti poslušati SAD ili će nastaviti teror nad Srbima?
Silvija Slamnig/Usijanje, Foto: Promo

kurir televizija

DA LI ĆE BITI LOKALNIH IZBORA NA KIM: Hoće li Kurti poslušati SAD ili će nastaviti teror nad Srbima?

Danas je ponovo dramatično! Kurti preti da će poslati još veći broj policajaca severno od Ibra i poručio je da se takozvana vlada Kosova neće "cenkati sa zločinačkim bandama severa, niti će da ih toleriše"

Objavljeno:

Samo što se, makar privremeno, završio problem sa registarskim tablicama, na Kosovu i Metohiji je usledila nova kriza. Aljbin Kurti je poslao na sever Kosmeta specijalnu policiju koja je uz pomoć šok-bombi pokušala da zauzme prostorije koje koristi opštinska izborna komisija. Bili su bahati, nogom su otvarali vrata, a čule su se i eksplozije u Zubinom Potoku i sirene za uzbunu.

Danas je ponovo dramatično! Kurti preti da će poslati još veći broj policajaca severno od Ibra i poručio je da se takozvana vlada Kosova neće "cenkati sa zločinačkim bandama severa, niti će da ih toleriše". Sve to ukazuje da je u južnoj srpskoj pokrajini situacija u velikim tenzijama, a Kurti po svaku cenu nastoji da održi izbore u četiri opštine na KiM, ignorišući upozorenja SAD da ovi izbori ne treba da se održe iz bezbednosnih razloga.

U Usijanju pitamo: Da li će biti lokalnih izbora u opštinama na severu Kosmeta? Šta će specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar poručiti Kurtiju u ponedeljak u Prištini? Šta podrazumeva izmenjeni francusko - nemački plan za kosovski problem?

Gosti:

Milovan Drecun, predsednik Odbora za KiM u Narodnoj skupštini

Boris Bratina, prof. Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.