KRIZA NA KIM: Koji su naredni koraci Srbije nakon izlaska iz institucija Srba sa KiM?
Jelena Pejović, Foto: Promo

usijanje

KRIZA NA KIM: Koji su naredni koraci Srbije nakon izlaska iz institucija Srba sa KiM?

Predsednik Vučić je obraćajući se naciji, istakao da Srbija uprkos svemu radi na tome da sačuva mir i stabilnost i da nikome nije u interesu sukob na ovom prostoru

Objavljeno:

Situacija na Kosovu i Metohiji bila je izrazito burna tokom vikenda. Aljbin Kurti je svojom politikom terora, koju uporno i intenzivno sprovodi nad srpskim narodom, naterao Srbe da se povuku iz institucija. Provokacije su počele špijunskim dronovima na nebu Srbije, a nastavljeni su pritiskom na Srbe da zamene registarske tablice.

Protivpravnom odlukom prištinski režim je smenio komandira regionalnog direktorata policije Sever, Nenada Đurića nakon čega su Srbi, komandiri stanica i rukovodiooci policije sa severa skinuli svoje uniforme, posle sastanka u Zvečanu na kojem je odlučeno da Srbi izađu iz institucija na severu KiM. Da bi rekli stop Kurtijevom teroru, 10.000 Srba sa severa KiM okupilo se na veličanstvenom skupu u Kosovskoj Mitrovici, dok je Kurti držao u pripravnosti sopstvene jedinice spremne da deluju na njegovo naređenje i izazovu haos.

Predsednik Vučić je obraćajući se naciji, istakao da Srbija uprkos svemu radi na tome da sačuva mir i stabilnost i da nikome nije u interesu sukob na ovom prostoru.

Koji su naredni koraci Srba sa KiM nakon napuštanja institucija?

Zbog čega se Amerika ponela odgovornije od Evrope prema situaciji na KiM?

Koje još provokacije sprema Aljbin Kurti?

Gosti Usijanja:

Dragoljub Kojčić - politički filozof

Perko Matović - Centar za nacionalnu politiku

Urednik i voditelj - Jelena Pejović

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.