Premijer Slovačke: Da je Srbija deo EU, ne bi bilo tenzija sa Prištinom! (FOTO)
Foto: AP/Geert Vanden Wijngaert

smirivanje tenzija

Premijer Slovačke: Da je Srbija deo EU, ne bi bilo tenzija sa Prištinom! (FOTO)

Premijeri zemalja Višegradske četvorke ocenili su nakon samita sa zadovoljstvom novi pristup EU migraciji kao korak u pravom smeru da se zaštite granice EU i zatvore migracijske trase u Evropu, za Poljsku, Češku, Slovačku i Mađarsku kao ključna da ostane zatvorena balkanska trasa
Objavljeno:

Slovački premijer Robert Fico ocenio je nakon samita Evropske unije na Malti u četvrtak i petak da tenzije između Beograda i Prištine ne bi bile tako velike da je Srbija u EU.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Potvrđuje se da proširenje EU ima značaj za stabilizaciju. Da je Srbija članica EU, ne bi se mogle očekivati baš ovako velike tenzije - kazao je Fico, povodom zabrinutosti evropskih lidera zbog pogoršanja odnosa Beograda i Prištine, piše danas slovački list "Pravda".

MORA DA SE GINE ZA KOSOVO, MI MATORI PRVI: Pitali smo građane da li se plaše novog rata na jugu Srbije? (ANKETA) (VIDEO)

Premijeri zemalja Višegradske četvorke ocenili su nakon samita sa zadovoljstvom novi pristup EU migraciji kao korak u pravom smeru da se zaštite granice EU i zatvore migracijske trase u Evropu, za Poljsku, Češku, Slovačku i Mađarsku kao ključna da ostane zatvorena balkanska trasa.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.