ALEKSANDAR VUČIĆ ODLIKUJE SMENJENOG KOMANDIRA ĐURIĆA: Odbio da svom narodu deli Kurtijeve ukore
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Odlikovanje

ALEKSANDAR VUČIĆ ODLIKUJE SMENJENOG KOMANDIRA ĐURIĆA: Odbio da svom narodu deli Kurtijeve ukore

Šef države rešio je da se na ovaj način oduži čoveku koji je postao metafora bunta našeg naroda u južnoj pokrajini

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlikovaće Nenada Đurića, bivšeg komandira Regionalnog policijskog direktorata Sever na Kosovu i Metohiji. Đurić je, podsetimo, odbio da svom narodu deli ukore za to što ne prihvataju RKS automobilske tablice koje im nameće vlast Aljbina Kurtija.

Kako Kurir saznaje, šef države rešio je da se na ovaj način oduži čoveku koji je postao metafora bunta našeg naroda u južnoj pokrajini koji više nije mogao da trpi iživljavanje iz Prištine što je kulminiralo napuštanjem svih institucija: od skupštine i vlade, pa do policije i pravosuđa.

Aleksandar Vučić
foto: PRINTSCREEN/PRVA TV

Vučić je u direktnom telefonskom razgovoru pružio podršku smanjenom Đuriću, preneo mu ohrabrenje i stav da će vlast u Beogradu uvek biti i uz njega i uz naš narod na Kosovu i Metohiji.

Đurićeva smena predstavlja brutalno kršenje Briselskog sporazuma, jer nije mogla biti sprovedena bez saglasnosti predsednika četiri srpske opštine na severu KiM, koja je neophodna i prilikom imenovanja na funkciju komandira Regionalnog policijskog direktorata.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.