Vučić: Spojićemo CG i Srbiju autoputem! Marković: Nije slučajno što je moja prva poseta Beogradu! (FOTO)
Foto: Beta

poseta crnogorskog vrha

Vučić: Spojićemo CG i Srbiju autoputem! Marković: Nije slučajno što je moja prva poseta Beogradu! (FOTO)

Premijer Srbije je rekao da Srbija želi da očuva svoju vojnu neutralnost, ali da apsolutno razume i poštuje nameru Crne Gore da se pridruži zapadnom vojnom savezu
Objavljeno: 13:48h

Premijer Aleksandar Vučić dočekao je danas, ispred Palate Srbija uz najviše državne počasti, predsednika Vlade Crne Gore Duška Markovića, koji boravi u poseti našoj zemlji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nakon svečanog dočeka, uslediće sastanak dvojice premijera, zatim sastanak dve delegacije i nakon toga izjave medijima.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je Crna Gora za Srbiju partner i prijatelj i izrazio posebno zadovoljstvo što je novi crnogorski premijer Duško Marković izabrao Srbiju za prvu posetu inostranstvu.

foto: AP

- To mnogo znači Srbiji i izuzetno poštujemo tu odluku - naglasio je Vučić.

foto: AP

Crna Gora je na putu da postane Članica NATO, Srbija to nije, ali Će poštovati odluku Crne Gore, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić.

On je na pres konferenciji koju je držao s crnogorskim premijerom Duškom Markovićem rekao da Srbija želi da očuva svoju vojnu neutralnost, ali da apsolutno razume i poštuje nameru Crne Gore da se pridruži zapadnom vojnom savezu.

Vučić je takđe rekao da je saradnja dve zemlje na planu evropskih integracija izuzetno dobra, da to, iako retko tako nešto priznaje, kaže i ministarska Jadranka Joksimović, a premijer je posebno istakao značaj zajedničkih napora koje dve zemlje čine da se približe evropskim vrednostima.

On je najavio i da postoji namera da se Srbija i Crna Gora spoje auto-putem, za šta je potrebna zajednička saradnja. Kako je rekao, plan je da auto-put ide trasom - Beograd - Podgorica - Bar.

"Posebno je važna deonica Požega - Boljare, prilično je teška i veoma je skupa“, rekao je Vučić . Prema njegovim rečima, Srbija je veoma zainteresovana za taj projekat i to je "jedna od suštinskih stvari na kojima ćemo raditi u narednom periodu“.

Prema najavama iz Podgorice, Marković će prvog dana posete obići i "Beograd na vodi".

foto: Beta

Marković se Vučiću zahvalio na gostoprimstvu i naveo da se u Beogradu „oseća kao kod kuće“. „Nije nimalo slučajno što je moja prva poseta Srbiji. Imali smo sadržajne i otvorene razgovore, radićemo posvećeno i zajedno“, rekao je Marković. On je naveo da su odnosi Srbije i Crne Gore najbolji u poslednjih 20 godina i za to se zahvalio premijeru Vučiću. „To je osnova koju ćemo nadograđivati i učiniti sve da Srbija i Crna Gora budu još bliže“, naveo je on.

BONUS VIDEO:

Pitali smo građane da li se plaše novog rata na jugu Srbije?

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.