JEREMIĆ, JANKOVIĆ ILI KANDIDAT VLASTI? Pitali smo intelektualce u Srbiji ko im je favorit za predsednika!
Foto: Fonet, Beta, Nebojša Mandić

KOGA ĆE PODRŽATI?

JEREMIĆ, JANKOVIĆ ILI KANDIDAT VLASTI? Pitali smo intelektualce u Srbiji ko im je favorit za predsednika!

Neki od intelektualaca koje smo upitali za stav o predsedničkim izborima imali su jasne favorite, drugi nisu hteli da se mešaju u politiku!
Objavljeno:

Čuje li se glas intelektualne elite u Srbiji? Neki od njih javno iskazuju svoj politički stav, drugi se drže "van politike". Stoga smo pitali neka poznata imena srpske javnosti da li imaju svog favorita na predstojećim predsedničkim izborima:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Istaknuti srpski intelektualac, pisac i pesnik Matija Bećković, za Espreso je rekao da nikada nikoga javno nije podržao na izborima, pa neće ni ovog puta.

foto: Fonet

- Intelektualce niko ne zarezuje. Jedno je sigurno, od njihove podrške ništa ne zavisi, njihovu podršku niko ne traži. Nikada nisam nikoga javno podržao na izborima, pa neću ni na predstojećim, predsedničkim. A da li ću izaći na izbore, zavisi isključivo od toga kakav će biti dan - rekao je Bećković za Espreso.

Srpski pesnik, poznat po svojoj poeziji za decu, Ljubivoje Ršumović Ršum, za Espreso kaže da ga politika nikada nije zanimala, i da se u nju ne razume.

foto: Dragana Udovičić

- Taman posla da nekoga podržim na izborima. Ja se nikada nisam razumeo u politiku, i baš nisam osoba koju to zanima. Ali, izaći ću na izbore, ja sam poslušan čovek - rekao je Ršum za Espreso.

Branka Prpa, poznata istoričarka, za Espreso je rekla da će podržati Sašu Jankovića, i da to ima konkretne razloge.

foto: Beta

- On je odlično obavljao funkciju zaštitnika građana, i zato njemu dajem podršku. Mi, intelektualci glasamo za najprimerenijeg kandidata, a što se mene tiče, to je Janković - rekla je Prpa.

Na pitanje kako bi se Janković snašao u ulozi predsednika Srbije, Prpa veruje da bi odlično.

- Kada se Toma Nikolić snašao u toj ulozi, ne vidim zašto se bilo ko drugi ne bi snašao. Mi u Srbiji nažalost neprestano biramo ono što smatramo manjim zlom. Janković je zaista neko ko bi se borio za ljudska prava, za sve građane, i mislim da je on naprimereniji predsednički kandidat - rekla je Prpa za Espreso.

Poznati advokat Toma Fila kaže da će glasati sigurno na izborima, i to za kandidata kojeg dogovori pozicija:

foto: Beta

- Ja sam savetnik Ivice Dačića, moram da glasam za koga on odluči. Moj favorit je Toma Nikolić - kaže poznati advokat za Espreso, koji misli da svi moramo da glasamo i preuzemo taj deo građanske odgovornosti.

I psiholog Žarko Trebješanin imao je jasan stav.

foto: Fonet

- Meni se čini da je veoma dobar kandidat Vuk Jeremić, čovek ima veliko političko iskustvo, bio je u Ujedinjenim nacijama, dobro je da Srbija ima predsednika sa takvim kontaktima - kaže Trebješanin, i dodaje da je dobar kandidat i Saša Janković, ali je kako kaže, manje realno da on prođe u drugi krug.

- Ipak, neka opozicija ima dva kandidata, da se što veći broj ljudi motiviše da glasa - kaže on.

(M.Radović / A.Krunić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.