Pitali su Šešelja da li bi ponovo sarađivao sa Vučićem - da li vas iznenađuje ODGOVOR?!
Foto: Dado Đilas / Zorana Jevtić

stari znanci

Pitali su Šešelja da li bi ponovo sarađivao sa Vučićem - da li vas iznenađuje ODGOVOR?!

Lider SRS u intervjuu za Sputnjik kaže da mu ne bi bio problem da sarađuje sa Vučićem
Objavljeno:

Da li biste vi kao predsednik države mogli dobro da sarađujete sa premijerom Vučićem, bilo je jedno od pitanja Sputnjika:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Ja mislim da bih. Možda bi bilo nekih direktnih trzavica u prvo vreme, ali ja bih se striktno držao svojih ustavnih nadležnosti i Vučić bi tome morao da se prilagodi. To bi za Srbiju bilo dobro. Ne valja za Srbiju da Vučić bude isključivi nosilac ukupne izvršne vlasti, da sve bude u njegovim rukama. U ovom slučaju, kod nas izvršna vlast vodi ukupnu spoljnu i unutrašnju politiku i imala bi još jednog kontrolora u svojoj strukturi — predsednik Republike po definiciji je formalni šef izvršne vlasti ali suštinski nije. Ja bih mogao da kontrolišem i rad Narodne skupštine na taj način što mi Ustav daje za pravo da vratim na ponovno glasanje zakon za koji smatram da nije dobar.

Šešelj je otkrio i koji slogan je spremio za kampanju:

- Slogan mi je „Najboljeg za predsednika“ pa neka narod kaže ko je najbolji. Neki koji se ne razumeju u politiku i ustavni sistem nude brda i dolove. Bave se ekonomskim temama i socijalnim programima, a to predsednik ne radi. Ja se striktno držim ustavnih nadležnosti predsednika republike, u svim drugim pitanjima ja zastupam politiku i program SRS, kazao je Šešelj.

Bonus video:

Migranti koji su pokušali otmicu bebe SNIMLJENI!

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.