PREDSEDNIK VUČIĆ U BUGARSKOJ: Teška energetska situacija, tražio sam deo novca od EU za zemlje Zapadnog Balkana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/TV Pink

predsednik srbije

PREDSEDNIK VUČIĆ U BUGARSKOJ: Teška energetska situacija, tražio sam deo novca od EU za zemlje Zapadnog Balkana

Predsednik sada govori o sudbini Srbije u dramatičnim okolnostima, u kojima se nalazi

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji u Sofiji povodom puštanja u rad gasnog interkonektora Bugarska - Grčka.

Predsednik sada govori o sudbini Srbije u dramatičnim okolnostima, u kojima se nalazi.

- Gas je sa druge strane, imamo milijardu kubnih metara gasa, dve milijarde kupujemo od Rusa i bilo bi idealno još jednu milijardu da kupimo na drugoj strani- rekao je Vučić i kaže da je zahvalan Evropskoj komisiji na podršci.

Aleksandar Vučić
foto: Printscreen/TV Pink

- Gradićemo intekonektor između nas i S. Makedonije, koji je važan iz mnogo razloga. Razmišljamo i o drugim projektima, novim gasovodima na teritoriji Srbije i naftnim linijama, jer vidim da se mnogi hvale kako nam čine veliku uslugu pa da i to diverzifikujemo da možemo naftu da uzimamo i preko drugih izvora, a ne samo preko Hrvatske. Trenutno je teška energetska situacija, za nas je teže. Tražio sam otvoreno pred svima da i zemlje Zapadnog Balkana dobiju određeni novac kao nadoknadu za ogromne cene električne energije i gasa koje plaćamo.

Kada je reč o uvođenju sankcija Rusiji, predsednik ističe da se Srbija bori za svoju politiku, naša politika je definisana zaključkom Saveta bezbednosti.

O napadima iz Hrvatske, predsednik kaže da nema s tim problem i da je to sloboda medija, kao i da je svojevremeno bilo napada medija na Angelu Merkel.

Podsetimo, Vučić je o projektu rekao da je važan i za Srbiju, pošto će interkonektor između Srbije i Bugarske biti završen za godinu dana.

On je rekao da će novi interkonektori sa Bugarskom i Severnom Makedonijom mnogo značiti za Srbiju, i da bez Evropske unije nikada ne bismo dostigli te ciljeve.

Vučić je poručio Ursuli fon der Lajen da utiče na zemlje EU kako bi pomogli balkanskim zemljama tokom energetske krize.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.