POLITIČKA DEBATA: Goran Vesić i Miloš Jovanović u Usijanju, subota u 19.55 na Kurir televiziji!
Ilustracija, Foto: Promo

KURIR TELEVIZIJA

POLITIČKA DEBATA: Goran Vesić i Miloš Jovanović u Usijanju, subota u 19.55 na Kurir televiziji!

Iako smo čuli da je bolje pregovarati sto dana nego ratovati jedan dan i da Balkan ne može da podnese još jedan sukob, sve ukazuje na to da je i naš region ugrožen

Objavljeno: 19:05h

Nema sumnje da je mir u ovom trenutku najvredniji pojam u čitavom svetu, a on je sa svih strana ugrožen.

Iako smo čuli da je bolje pregovarati sto dana nego ratovati jedan dan i da Balkan ne može da podnese još jedan sukob, sve ukazuje na to da je i naš region ugrožen.

Prvi koji zvecka oružjem je Aljbin Kurti, predsednik privremenih insitucija u Prištini! On od zemalja Kvinte traži naoružanje u vidu raketa i osposobljavanje pripadnika takozvanih "Bezbednosnih snaga Kosova" da njima i rukuju. Postoje navodi da je tražio i artiljeriju dometa većeg od 10 kilometara kao i sveopšte lobiranje za poziciju samoproglašenog Kosova. Na drugoj strani sveta u Ujedinjenim nacijama još delikatniji problemi - kako postupiti dok rat u Ukrajini ulazi u sve krvaviju fazu i da li će zapadne sile pokušati da isključe Rusiju iz Saveta bezbednosti. Šta sve to znači za Srbiju, kako će EU i SAD reagovati na jasan glas predsednika Aleksndra Vučića da naša zemlja neće glasati za isključenje Rusije i ukidanja prava veta? Na koji način ćemo uspeti da branimo teritorijalni integritet, nastavimo putem EU i da balansiramo u sve manjem manevarskom prostoru, a sve žešćim i direktnijim pritiscima za uvođenje sankcija Rusiji.

O ovim temama u Usijanju govore:

Goran Vesić, narodni poslanik i član Predsedništva SNS

Miloš Jovanović, lider Novog DSS i narodni poslanik

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.