Kobjakov Vučiću: Srbija je naša bratska zemlja
Foto: Vlada Srbije / Promo

Sastanak u Minsku

Kobjakov Vučiću: Srbija je naša bratska zemlja

"Belorusija je prijateljska zemlja. Naše dobre političke veze će promovisati i međusobnu trgovinsku razmenu. To je naš cilj", kazao je Vučić
Objavljeno: 10:34h

Srbija i Belorusija su prijateljske zemlje, saglasili su se premijeri Srbije i Belorusije, Aleksandar Vučić i Andrej Kobjakov na sastanku u Minsku.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Oni su naveli da treba poboljšati ekonomsku saradnju dve zemlje.

Vučić, koji boravi u poseti Belorusiji, rekao je da se nada da će imati priliku za razvijanje ekonomskih odnosa. "Belorusija je prijateljska zemlja. Naše dobre političke veze će promovisati i međusobnu trgovinsku razmenu. To je naš cilj", kazao je Vučić, prenosi agencija Belta. Premijer Belorusije Kobjakov rekao je da je Srbija važan partner za Belorusiju, zbog čega se nada da će biti nastavljen razvoj ekonomske saradnje. "Srbija je naša bratska zemlja, jedna od vodećih trgovinskih partnera u regionu. Nadamo se da će trenutna poseta Vučića pojačati razvoj trgovinskih i ekonomskih odnosa", naveo je on.

foto: Fonet

Kobjakov je izrazio uverenje da će Srbija i Belorusija nastaviti da razvijaju prijateljstvo i saradnju. On je kazao da je Belorusija spremna da raspravlja o svim bilateralnim pitanjima. Premijer Belorusije Andrej Kobjakov priredio je danas svečani doček ispred Doma Vlade Belorusije premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, a potom je usledio sastanak delegacija i premijera dve zemlje. Dvojica premijera će prisustvovati i ceremoniji potpisivanja više međudržavnih sporazuma.

BONUS VIDEO:

Anketa: Pitali smo građane da li znaju da su banci dužni 986 evra

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.