ANA BRNABIĆ I NJENA PARTNERKA STIGLE NA SAHRANU KRALJICE ELIZABETE II! Svet se oprašta (FOTO)
Ana Brnabić, Foto: Profimedia

SAHRANA VEKA

ANA BRNABIĆ I NJENA PARTNERKA STIGLE NA SAHRANU KRALJICE ELIZABETE II! Svet se oprašta (FOTO)

Ana je izabrala klasično crno odelo, dok se Milica opredelila za crnu haljinu

Objavljeno: 10:43h

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić u nedelju se obrela u Londonu gde se upisala u knjigu žalosti u Lankasterskoj kući povodom smrti kraljice Elizabete II. Srpskoj premijerki društvo je pravila partnerka Milica Đurić.

Obe su bile primereno odevene - u crno od glave do pete, u skladu sa tradicijom koja nalaže nošenje crnine kako bi se upokojenom monarhu ukazala čast i poštovanje.

Podsetimo, Elizabeta II umrla je 8. septembra u zamku Balmoral u Škotskoj u 96. godini života. Ujedinjeno Kraljevsto je obeležilo period nacionalne žalosti od 10 dana, a državna sahrana kraljice – zakazana u ponedeljak u 11.00 ujutro po lokalnom vremenu u Vestminsterskoj opatiji i praćena službom u Kapeli Svetog Džordža u Vindzoru – biće jedno od najvećih okupljanja pripadnika kraljevskih porodica i političara u Ujedinjenom kraljevstvu za više decenija.

Pozivnice su poslate i očekuje se da će poslednjem ispraćaju prisustvovati oko 500 šefova država i stranih zvaničnika. Od većine lidera je zatraženo da stignu komercijalnim letovima i rečeno im je da će sa lokacije u zapadnom Londonu biti prebačeni autobusima do Vestminsterske opatije, čiji je kapacitet oko 2.200 ljudi.

Ana Brnabić
foto: Profimedia

Pogreb će obezbeđivati više od 10.000 policajaca iz cele Velike Britanije jer se duž pogrebne povorke očekuje rekordan broj ljudi.

Zemlja će danas gotovo stati. Prodavnice, kancelarije, restorani biće zatvoreni.

Ispraćaj će se moći da se gleda u 100-ak bioskopa i u parkovima ne velikim monitorima.

Poslepodne, kovčeg kraljice Elizabete II biće odvezen u dvorac Vindzor gde će uveče biti pokopana u najužem krugu porodice.

1 / 8 Foto: Profimedia

(Espreso/zena.blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.